Stela (33): Přítel je závislý na rodičích. O víkendech mě nechává samotnou, cítím se sama

žena, smutek
Zdroj: pixabay.com

Stela chodí dva roky s Tomášem. Ze začátku byl jejich vztah pohádkový, ale před pár měsíci začal Tomáš trávit víkendy mimo domov. Kam odjíždí? A co tam dělá? S tím se nám svěřila čtenářka Stela.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 30. 06. 2020 11:00

Jmenuji se Stela a je mi 33 let. Před dvěma lety jsem se zamilovala do Tomáše (32) a od té doby spolu chodíme. Od chvíle, kdy jsme se poznali, jsem si myslela, že jsme si souzení, ale poslední dobou se chová velmi divně. Místo abychom si o víkendu odpočinuli a byli spolu, raději odjíždí ke svým rodičům a mě nechává samotnou.

Na začátku to byla pohádka

S Tomášem jsme se seznámili na vzdělávacím kurzu. Bylo to zábavné, oba jsme se začali smát ve chvíli, kdy to nebylo vůbec vtipné. Přednášející nás pokáral, a když se to opakovalo, vykázal nás z učebny. V tom jsme se dali do řeči a za pár dní jsme šli na první rande. Od té chvíle to bylo úžasné, jezdili jsme na výlety, rybařili a zkoušeli různé sportovní novinky. Nejradši jsme měli spaní ve stanu. Proč asi?

Od té doby, co jezdí pryč, nesnáším víkendy

Před pár měsíci začal Tomáš trávit víkendy mimo domov. V sobotu ráno se sbalí a odjíždí k rodičům a vrací se v neděli večer. Ani se se mnou nedomluví, dokonce mi ani nenabízí, abych jela s ním. Já mám o dokonalém víkendu zcela jiné představy. Odůvodňuje to tím, že jim musí pomáhat a pracuje na domě. Nemluvě o tom, že ani nevolá a nezajímá se, co dělám já. Na jednu stranu chápu, že jim chce pomoct, ale opravdu to musí být každý víkend?

A opravdu vím, že tam je. S mámou se přes týden domlouvá, co mu má uvařit. Má tam prostě své pohodlíčko, ale to má i doma se mnou. Podle mě je na rodičích závislý. Už v týdnu si totiž stěžuje, že je s nimi málo. To si vždycky myslím, že si ze mě dělá srandu. Bohužel nedělá! Budu se snažit najít kompromis, který bude vyhovovat nám oběma, ale pokud to nepůjde, nevím, zda má takový vztah vůbec cenu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články