Večeře hotové do deseti minut. Nejlepší recepty na omeletu, salát či tortillu

Večeře hotové do deseti minut. Nejlepší recepty na omeletu, salát či tortillu
Zdroj: Pixabay.com

Málokdo má chuť ještě po práci vyvářet složitá jídla a postávat dlouhé hodiny u plotny. S našimi recepty tomu ale tak být nemusí. K přípravě chutné a časově nijak náročné večeře navíc budete potřebovat jenom pár ingrediencí. Takže mrkněte do lednice a můžete začít vybírat, na co máte chuť.

Petra Járková
Petra Járková 28. 05. 2020 11:30

Vajíčka, kuskus, zelenina, ryby a spousta dalších výborných jídel může být hotová do deseti minut. Stačí jen připravit vhodné ingredience a lahodná večeře je na stole bez námahy a za pár minut.

Zeleninová omeleta

Teplá rychlá večeře během pár minut se dá vykouzlit s pomocí vajec. Zapomeňte ale na nudná míchaná vejce a vytvořte si výbornou pestrobarevnou omeletu.

K její přípravě použijte cibulku a barevné papriky, ty zlehka opečte na pánvi. Do rozšlehaných vajec vmíchejte hrstku nastrouhaného sýru a vše nalijte rovnoměrně na pánev se zeleninou. Hotovou omeletu dozdobte čerstvými rajčátky a jarní cibulkou nebo pažitkou.

Tuňákové chleby

Nemáte čas připravit tuňákovou pomazánku? Pak tedy nejdřív namažte na chléb žervé a až na něj naservírujte tuňáka. Nezapomeňte na čerstvá rajčátka a pepř. Pečivo si můžete dopřát klidně i k večeři, ale pokud si hlídáte váhu, pak v menším množství a v celozrnné variantě.

Šunková tortilla

Na pánvi nechte rozehřát tortillu, na tu dejte opečenou zeleninu, šunku a vše posypte sýrem. Zakryjte směs druhou tortillou a po chvíli vše na pánvi otočte, aby se i druhá tortilla opekla a sýr se uvnitř rozpustil.

Salát Caprese

Vzpomínky na Itálii, i tak byste mohli pojmenovat tento salát. Je navíc velmi jednoduchý. Stačí z lednice vytáhnout mozzarellu a naservírovat ji spolu s rajčátky a čerstvou bazalkou. Nezapomeňte pokrm zakápnout kvalitním olivovým olejem a podávejte s opečeným celozrnným toastem.

Kuskus se zeleninou

Kuskus je velice vděčná příloha, jelikož ho stačí pouze zalít horkou vodou. Kombinovat ho lze téměř s čímkoli. Vyzkoušejte variaci podobnou ratatouille. Opečte na olivovém oleji cuketu, lilek, papriku, nakonec přidejte rajčata a směs chvíli poduste.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články