3 rychlé a levné večeře do stovky potěší váš žaludek i peněženku

3 rychlé a levné večeře do stovky potěší váš žaludek i peněženku
Zdroj: Freepik.com

Uvařit levně neznamená, že tak musíte činit na úkor kvality chuti i potravin. Připravili jsme pro vás několik receptů na jídla, která vás finančně nezruinují a rodina vás za ně pochválí.

Jana Jánská
Jana Jánská 04. 05. 2020 12:00

Základ rychlých receptů tvoří brambory, ze kterých se dá různě kouzlit. Nezapomněli jsme ovšem ani na "masožravce". Uvedené poměry jsou vhodné pro čtyřčlennou rodinu. Nechte si chutnat!

Bramborový krém se smetanovým sýrem

Budete potřebovat: 800 g brambor, 60 g smetanového sýra, 1–2 menší mrkve pro barvu, 1/2 pórku, 500 ml kuřecího vývaru, sůl, pepř

Postup: Brambory očistěte, nakrájejte na malé kousky a dejte vařit do kuřecího vývaru nebo vody. Tekutiny dejte spíš méně než více – nebude se slévat. K bramborám přidejte na kousky nakrájenou mrkev, pórek a vše uvařte doměkka. Polévku dochuťte solí a pepřem a vše rozmixujte dohladka. Na závěr do ní vmíchejte smetanový sýr. Podávejte ji ozdobenou jemně nasekaným pórkem a podle chuti také chilli papričkou.

Kuřecí paličky pečené v pestu s rajčaty

Budete potřebovat: 12 kuřecích paliček, 1 skleničku bazalkového pesta, 4–5 menších rajčat, sůl, pepř

Postup: Kuřecí paličky omyjte, osolte a opepřete a promíchejte se skleničkou bazalkového pesta a nechte asi 15 minut odležet. Pak paličky narovnejte do pekáčku, přidejte na půlku nakrájená rajčata, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 35–40 minut.

Plněné pečené brambory

Budete potřebovat: 4-6 velkých brambor, lžíci olivového oleje, 4 plátky slaniny, plechovku červených fazolí, hrnek mražené kukuřice, 1 malou červenou cibuli, lžičku římského kmínu, hrst strouhaného sýra

Postup: Brambory pořádně omyjte, potřete olejem, ze všech stran dobře osolte, každou zvlášť zabalte do 2 vrstev alobalu a dejte asi na 1,5 hodiny péct při 200 °C. Během pečení přidejte do trouby slaninu, aby se nasucho dokřupava opekla. Když jsou brambory měkké, nechte je ještě půl hodiny v troubě lehce vychladnout, poté je rozřízněte a naplňte směsí fazolí, kukuřice a nasekané cibulky ochucené římským kmínem a trochou soli. Pro lepší chuť můžete zeleninovou směs orestovat na troše oleje. Posypejte nadrobenou slaninou, strouhaným sýrem a podávejte.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články