Přílohy, po kterých se jen oblíznete: Nivové brambory, pikantní batáty nebo bylinková cibule

Pikantní batáty jsou skvělou přílohou
Zdroj: itesco.cz
Kořeněné brambory po indickuCibuli posolte, polijte rozpuštěným máslem a tymiánemCibule v kombinaci s tymiánem chutná skvěléBatáty mají sladkou chuť a spoustu tělu prospěšných látek+ 8 fotek+ 9 fotek

První jarní grilovačky už klepou na dveře a vy zase budete přemýšlet, co originálního naservírovat k těm voňavým a šťavnatým steakům. Přinášíme vám tedy tipy na rychlé a delikátní přílohy plné bylinek, které si zamilujete.

Petra Járková
Petra Járková 17. 04. 2019 10:00

Pokud už máte dost hranolek, brambor s máslem nebo kaše, přinášíme vám recepty na jednoduché přílohy, díky kterým budete hvězdou večera. Dokonale se hodí k masu, rybám i klobáskám. Pokud si k nim připravíte nějaký lahodný dip, budou skvělým zážitkem i samotné.

Pikantní batáty

Suroviny:

1 kg batátů

1 lžíce medu

1 lžíce rozpuštěného másla

1 stroužek česneku

2 chilli papričky

sůl, pepř

Postup:

Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy, přidejte nasekané chilli papričky, prolisovaný stroužek česneku, med, rozpuštěné máslo a nakonec trochu soli a pepře. Vše důkladně promíchejte. Ochucené batáty rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je asi půl hodiny.

Nivové brambory

Suroviny:

1 kg brambor

1 lžička mletého římského kmínu

2 snítky rozmarýnu

2 stroužky česneku

1 balení Nivy

sůl, pepř

olivový olej

Postup:

Brambory očistíme kartáčkem a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, kmín, prolisované stroužky česneku, nasekané bylinky a olej. Vše pořádně promícháme a rozdělíme na čtverečky, které si připravíme z alobalu. Každou hromádku posypeme Nivou a zabalíme. Balíčky rozložíme na gril a asi půl hodiny grilujeme. Servírujeme každému jeden balíček, který si sám na talíři otevře.

Cibule s tymiánem

Suroviny:

1 kg červené cibule

2 lžíce třtinového cukru

sůl, pepř

3 lžíce másla

4 snítky tymiánu

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, posypte třtinovým cukrem a zakápněte rozpuštěným máslem. Nakonec posypejte lístky tymiánu, osolte a opepřete. Takto připravenou cibuli vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Kromě grilovaného masa je tato směs dokonalá i do těstovin.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články