Alžběta (55): V rodině vládne snacha, využívá syna i mě. A to bohužel není všechno

Alžběta (55): V rodině vládne snacha, využívá syna i mě. A to bohužel není všechno
Zdroj: pixabay.com

Alžbětě zemřel manžel, sama vychovala dva syny. Jeden žije v zahraničí a daří se mu, ten druhý se oženil a vzal si za ženu pěknou fúrii. Když snacha potřebovala hlídat syna, byla jí Alžběta dobrá, ale nyní jí kontakt s vnukem odpírá. Co se stalo, s tím se nám svěřila pětapadesátiletá Alžběta.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 11. 06. 2020 11:00

Jmenuji se Alžběta a je mi 55 let. S manželem Pavlem, který je už po smrti, mám dva syny – Stanislava (32) a Pavla (29). Když manžel zemřel, bylo to hodně náročné, myslela jsem, že to nezvládnu, ale musela jsem se vzchopit kvůli našim synům. Snažila jsem se je vychovávat k práci i ke skromnosti. Starší Stanislav si našel práci v zahraničí, žije tam a daří se mu dobře. Mladší syn Pavel má manželku Sáru (27) a syna Denise (5). Já jsem z něj ale popravdě zoufalá.

Mladší syn si nevybral dobře

Mladší syn Pavel se před šesti lety seznámil se Sárou. Poměrně brzy mi ji představil, byl zamilovaný až po uši. Jenže mně se zdála nepříjemná a nafoukaná. Byla to však jeho volba. Pavel je šikovný a celkem brzy byl finančně zajištěný.  Sára ho nakonec uhnala a narodil se jim syn Denisek. Pavel se ale změnil. Neušlo mi, že ho Sára neustále napomíná a sekýruje.

Všemu velí snacha, odstřihla mě i od vnuka

Kdykoliv snacha potřebovala, tak jsem jí malého hlídala, protože ona spěchala do práce a Denise si vůbec neužila. Byla jsem šťastná, když jsem mohla trávit čas se svým vnoučkem, ale je tomu asi rok, co mi Sára přestala Deniska dávat a dala přednost svojí mamince. Mně se ozve jen, když to opravdu hoří. Pavla to mrzí, ale řekl mi, že se s ní nebude hádat. Od známé jsem se dozvěděla, že si z něho kamarádi dělají srandu, že je podpantoflák, a že nemůže prakticky nic. Jen sklopí uši a dělá, co mu Sára řekne.

Myslela jsem si to, ale že je to až tak vážné jsem nevěděla. Všichni se diví, že si vybral zrovna ji. Nic s tím ale nenadělám. Musí otevřít oči sám. Možná mu to vyhovuje. Nevím. Nejvíc si přeji vídat svého vnuka, jenže všechno záleží na snaše.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články