Karolína (36): Manžel se odstěhoval k milence, která bydlí dva domy vedle nás. Mám z ostudy kabát

Karolína (36): Manžel se odstěhoval k milence, která bydlí dva domy vedle nás. Mám z ostudy kabát

Karolíny manželství nebylo nijak růžové, ale věřila, že s manželem problémy překonají a všechno bude dobré. Po třetím dítěti se měli lépe než kdy jindy a všechno zase fungovalo. O to horší pro ni bylo, kdy jí oznámil, že se stěhuje pryč. Když se smutně koukala, jak odjíždí, nevěřila vlastním očím. Pepa zastavil o dva domy dál.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 29. 08. 2020 08:00

S Pepou máme tři děti. Filipa (13), Anežku (6) a Kačku (4). Syn už je rozumný, tak mi občas pomáhá. Manžel na nás kvůli práci neměl tolik času, takže jsem na děti byla často sama. O to víc jsem si vážila společných víkendů, jenže i ty se po letech omezily.

Když byly Filipovi čtyři roky, Pepa se přiznal, že měl úlet s bývalkou, ale prý to byla jen jednorázová akce. Bylo mi z toho smutno, ale nechtěla jsem rozbíjet rodinu. Podruhé mi o jeho záletu pověděla kamarádka, že prý ho viděla ve městě s jinou ženou. Tehdy se to snažil zapírat, ale nakonec mi svatosvatě přísahal, že to bylo opravdu naposledy. Byla jsem v té době podruhé těhotná, v osmém měsíci.

Udělala jsem chybu

Teď si říkám, že byla chyba mu všechno hned odpouštět. Já měla plno práce s miminkem a Pepa mi nijak nepomáhal. Když děti spaly, tak jsem uklízela a na nic jiného mi nezbývala energie. To se srovnalo, až když byla Anežka větší. V tu dobu se už ale po naší vesnici šuškalo, jaký je můj manžel křivák a já mu všechno dovolím. Bylo mi to jedno, nikdy jsem se se sousedy nekamarádila.

Do třetice všeho dobrého se nám narodila ještě Kačenka a já na tom byla překvapivě nejlépe ze všech tří porodů. Třetí dítě pro mě byla hračka, všechno jsem zvládala, měla jsem naklizeno, navařeno a večer jsem se věnovala Pepovi. Byla jsem hrdá, že se nám manželství dalo dohromady. Tím, že jsem byla v jednom kole, jsem měla brzy zpět i svou postavu a cítila jsem se zkrátka dobře. Pepa mě chválil, že jsem nikdy nevypadala lépe, a když i Kačenka začala chodit do školky, občas jsme se sešli přes oběd doma a užili si.

To jsem fakt nečekala

O to víc mě překvapilo, když mi jednoho dne oznámil, že se stěhuje. „My se budeme stěhovat?“ nechápala jsem. „Jenom já, promiň.“ Přiznal se, že má už roky poměr s jinou ženou, a i když mě prý miluje, ji miluje víc. Nejdříve jsem křičela, ať vypadne, pak jsem ho doslova prosila na kolenou, aby zůstal. Pepa si během mého výlevu balil věci a odešel, že si zbytek vezme později. „Nedělej to prosím ještě těžší. Pak si o tom promluvíme“ a hodil kufry do auta. Stála jsem ve dveřích a koukala, jak odjíždí. V naší ulici bylo jen pár domů, daleko od sebe. Pepa najednou zastavil dva domy od nás, popadl kufry a zmizel vevnitř.

V tom domě žije žena, která se přistěhovala před třemi lety a neslyšela jsem o ní nic dobrého a on s ní skončí? Takové ponížení jsem tedy nesnesla. Rozhodla jsem se bojovat o dům, o děti a všechno, co mi náleží. Pepa na mě zkoušel, že by si dům nechal, ale to nepřipadá v úvahu. Jsme ve fázi rozvodu a jsem opravdu zvědavá, jak to dopadne. Nemám v plánu se odstěhovat, i když si na mě všichni ukazují prstem.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články