Michaela (34): Tchyně mi chtěla dokázat, že se mýlím. Ohrozila tím malé dítě

žena, dítě
Zdroj: Freepik.com

Michaela má skvělého manžela, kterého miluje nade vše. Horší to je s jeho matkou, vůbec si nerozumí a jediné, co je spojovalo, byla její dcera. Tchyně často vnučku hlídala, měla jasně dáno, co smí a co ne. Jednoho dne se ale rozhodla porušit jistý zákaz. Byl to veliký problém. Co se přesně stalo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 09. 2020 06:30

Můj manžel je skvělý člověk. Nemůžu ani po deseti letech našeho manželství říct něco špatného. Kde už to není tak růžové, je jeho matka Božena. Myslím si, že mě tchyně od začátku moc nemusela a jen hledala způsob, jak mi to dokázat. Vybrala si k tomu naše dítě.

Rády jsme se neměly, ale vnučku jsem jí nebrala

Máme dceru Editu (5), která je jedním pojítkem mezi mnou a tchyní. Co se dcera narodila, musím uznat, že tchyně se snažila být tou nejlepší babičkou na světě. K naší holčičce se chovala výborně. Neměla jsem v úmyslu svoje dítě nějak očkovat proto babičce, i přestože jsme se neměly v lásce. Vždy, když ji chtěla hlídat, nebránila jsem se tomu. Byla na ni hodná a pro mě to znamenalo, že mám čas pro sebe nebo manžela.

Vždy jsem jí kladla na srdce pár věcí. Měli s manželem na zahradě bazén, tak aby dávali na Editu pozor. Další důraz jsem kladla na to, aby pořádně pila, protože jako malá měla chronické záněty močových cest. A třetí věc byla, aby jí nikdy nedávali čočku. Je na ní asi alergická. Vždy se osypala, svědila jí kůže a bylo jí velmi špatně od žaludku. Tchýně vždycky všechno odkývala a do nedávna i plnila. Dcera přišla vždycky velmi spokojená, že byla u babičky s dědou. Bohužel, stalo se něco, čeho jsem se bála.

Neposlechla mě a málem se stalo neštěstí

Tchyně mi nevěřila, že má někdo alergii na čočku, tak se rozhodla to i přes můj zákaz zkusit. Podle mě jen proto, aby mi dokázala, že se mýlím. Dcera u ní strávila celou sobotu a my šli s mužem do kina. Když mi tchyně volala, lekla jsem se, nikdy se to nestalo. Vyběhla jsem se sálu a slyším, jak mi říká do telefonu: ,,Prosím tě, voláme záchrannou službu, Edita se hrozně osypala a nemůže dýchat.“

Okamžitě jsme se vydali do nemocnice, kam naši holčičku odvezli. Ukázalo se, že má jen alergickou reakci. Hned jsem se tchyně vyptávala, co jedla. Lezlo to z ní jako z chlupaté deky. ,,Víš, ty se budeš hrozně zlobit, ale měla čočku. Já jsem ti to nevěřila a tak dostala čočkovou polévku.“ Vrčela jsem jako velmi naštvaný pes. ,,To si snad děláte srandu, jasně jsem vám říkala, že ji nesmí. Už nikdy ji nebudete hlídat.“ A vyhodila jsem jí z pokoje od dcery.

Prvotní vztek mě už přešel, manžel mě prosí za matku, že by chtěla vnučku vidět. Já jsem velmi naštvaná, protože šlo jen o to mi něco dokázat. Zkrátka mě vůbec nerespektovala a já se zlobím. Jsem na vážkách, protože i Editka se ptá po babičce, že ji chce vidět. Musím ještě počkat, protože jsem naštvaná, ale na druhou stranu, už si dá tchyně určitě pozor.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články