Petra (28): Koronavirus mě připravil o kariéru a současně mi ukázal, jaký je vlastně můj otec

žena, cvičení
Zdroj: Freepik

Petra se rozhodla, že si splní svůj sen a bude se živit tím, co ji baví ze všeho nejvíc, a to sportem. Podařilo se, stala se z ní fitness instruktorka. Měla našlápnuto na skvělou kariéru, ale přišla pandemie a ona se najednou ocitla bez peněz. Požádala rodiče o pomoc, jenže otec striktně odmítl. Ptáte se na důvod? Odpověď naleznete v příběhu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 08. 2020 07:30

Jmenuji se Petra, pracuji jako fitness instruktorka. Dlouho mi trvalo, než jsem si získala pravidelnou klientelu a začala vydělávat slušné peníze, jenže teď se po situaci s pandemií situace zhoršila a mně vždy ke konci měsíce chybí peníze na jídlo a na nájem.

Plnila jsem si svoje sny

Táta si vždycky přál, aby ze mě a z mé sestry byla buď právnička nebo doktorka. Sestra je velmi ctižádostivá, i proto se z ní právnička opravdu stala. Otec je na ni náležitě hrdý, chlubí se s ní, kde to jen jde.

Já jsem si raději chtěla plnit svoje sny, a tak jsem se rozhodla jít proti otci a jeho přání jsem nesplnila. Nikdy nezakrýval to, že mu můj styl života vadí. Neustále mi předhazoval Haničku, jak ta je šikovná a uznávaná.

Mě vždycky bavil sport, takže jsem hledala možnosti, jak se jím živit. Cesta byla dlouhá a složitá. Pro pozici fitness trenérky jsem musela složit několik zkoušek, získat patřičné certifikáty a další bojovka byla najít fitness centrum, kde mi dovolí otevřít si svoje hodiny, a následně si sehnat klientelu. Začínala jsem tak celkem třikrát, ale moje vytrvalost se mi nakonec vyplatila. Už dva roky pracuji v jednom fitku a práce mě neskutečně naplňuje.

Pandemie mě dostala na dno

Chodila ke mně stejná parta žen, které s sebou na hodiny přivedly i další nové tváře. Sportovní byznys se mi velmi dobře rozjel, jenže přišel koronavirus a zavřela se všechna fitness centra. Snažila jsem se předcvičovat alespoň on-line lekce, aby na mě ženské nezapomněly, a některé za hodiny i zaplatily.

Na znovu otevření jsem čekala jak na boží smilování, už mi docházely peníze. Jenže mnoho lidí se naučilo cvičit buď doma nebo si našli venkovní sportovní aktivity a mně se vrátilo na hodinu sotva pět klientek. Z toho jsem zaplatila něco fitku, které mi místnost pronajímalo, a zbylo mi tak na chleba, s nadsázkou řečeno.

Ani po třech měsících se to výrazně nezměnilo a já musela jít za rodiči s prosíkem, aby mi půjčili peníze, protože jsem neměla už ani na zaplacení nájemného v bytě.

Matka s tím neměla žádný problém, ale otec se do mě pustil, že si musím umět poradit, protože jsem se rozhodla pro tak lehkovážnou obživu, a zakázal matce, aby mi peníze půjčila.

Dokonce i v takovou chvíli mi předhodil, že kdybych byla jako Hanička, měla bych se dobře, teď ať táhnu a poradím si sama. Matka mi druhý den volala a peníze mi znovu nabídla, že to bude mezi námi. Odmítla jsem, protože kdyby na to táta přišel, měla by mamka doma opravdu zle. Musím si najít jakoukoliv práci a ukázat tátovi, že jeho peníze nepotřebuji.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články