Klára (20): Nová práce mi přinesla ohromné překvapení. Zjistila jsem, že mi matka celý život lže

žena
Zdroj: Freepik.com

Klára nám zaslala svůj příběh o tom, jak musela dětství a pubertu prožít bez svého tatínka, který podle slov matky odešel, když byla Klára malá, jen proto, že se zalekl povinností a zodpovědnosti. Moc v kontaktu s ním nebyla, už si zvykla, že otec nemá zájem. Nová práce jí ale přinesla nečekané překvapení. Jaké?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 08. 2020 13:00

Když jsem byla malá, můj otec matku opustil a nikdy se o mě moc nezajímal. Ze začátku mě čas od času vzal na nějaký výlet nebo zmrzlinu, ale pak odpadlo i to. Jako dítě jsem kvůli tomu brečela, ale moje matka si našla nového partnera Luďka a ten se ke mně choval, jako kdyby byl můj pravý táta. Měla jsem ho moc ráda a začala mu říkat tati.

Táta o mě nestál

Téměř celým dětstvím mě provedl Luděk, on sám si děti přál, ale žádné neměl. Na mamce bylo vidět, že je ráda, že jsem ho tak lehce přijala. Můj pravý otec se sem tam ozval, převážně na moje narozeniny nebo o Vánocích. Myslel si, že když mi pošle drahý dárek, všechno zlé se tím smaže. Matka mi narovinu řekla, že odešel jen proto, že se zalekl založení rodiny a starostí o dítě. Zkrátka se bál povinností a závazků. Ona mu to prý odpustila, protože nechce prožít celý život s tím, že se na někoho zlobí. Nebudu lhát, byly situace, kdybych si přála, aby byl s námi. Když jsem třeba měla maturitní ples a holky tančily se svými tatínky, tak jsem si vzpomněla, že mi chybí.

Když jsem odmaturovala, nedalo mi to a zavolala jsem mu sama, abych se mu pochlubila. Nečekala jsem žádné zázraky, ale překvapil mě, protože byl rád, že mě slyší.

Matka mi celé roky lhala

Po ukončení školy jsem chtěla jít hned do práce, a tak jsem začala hledat nějaké zaměstnání. Velmi se mi líbil jeden inzerát, kde sháněli recepční do hotelu. Byla to skvělá příležitost minimálně pro čerstvě nabité jazykové dovednosti. U pohovoru jsem uspěla. V den nástupu mě provedla kolegyně hotelem, vysvětlila celý provoz a já usedla na židli za recepcí. Přišel pán v obleku, koukal do tabletu a jen na mě houknul: ,,Udělejte mi jednu kávu s mlékem.“ Odložil tablet a já byla v šoku. Byl to můj pravý otec, který v hotelu pracoval jako provozní. Když i jemu došlo, kdo jsem, hned ke mně šel a objal mne. Ptal se, co tam dělám, proč jsem něco neřekla. Byl jiný, než mi mamka říkávala, cítila jsem, že mě strašně rád vidí. Domluvili jsme se, že se po práci sejdeme. Povídali jsme si o všem možném, byl dost zvědavý, na vše se ptal. Byla jsem z toho dost zmatená, protože celé ty roky zájem nejevil.

Začali jsme spolu trávit dost času a mně to celé nedávalo smysl. Musela jsem mamce říct, koho jsem potkala. Nebyla ráda, hned mi kontakt s ním velmi rozmlouvala, že mu přeci tak rychle neodpustím.

Pravda nakonec vyšla najevo. To matka celé roky blokovala otci možnost se mnou být. Zapírala dopisy, hovory. Dlouho to nechtěla přiznat, ale nakonec řekla pravdu. Dost se na ni zlobím, protože já žila v tom, že otec mě neměl rád. Prý mě chtěla chránit, přitom mi tím akorát ublížila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články