Leona (28): Kamarádka mě drží v šachu. Přistihla mě s bývalým a teď se s ní musím bavit

Leona (28): Kamarádka mě drží v šachu. Přistihla mě s bývalým a teď se s ní musím bavit

Leona se jela pobavit na diskotéku a její známá Pavlína se přidala. Nikdy se extra nebavily, ale když ji Pavlína přistihla, jak se líbá s cizím mužem, Leona dostala strach, že ji prozradí. Proto se z nich staly kamarádky, Pavlína ji od té doby drží v šachu a začala toho zneužívat.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 27. 09. 2020 07:30

Stalo se to před rokem. Sešli jsme se jako parta u kamaráda doma a mě to tam nebavilo. Přemlouvala jsem svého přítele Honzu, abychom si zajeli zatancovat, ale nechtělo se mu. Nechtělo se vlastně nikomu, kromě Pavlíny. Pavlína chodí s Jakubem, a to je Honzy dobrý kamarád. Já si s ní nikdy moc nerozuměla, přišlo mi, že řeší jen oblečení, celebrity a roznáší všude drby. Ona ale chtěla jet a klukům to nevadilo, tak jsme si zavolaly taxíka a jely spolu.

Jak jsme tam přijely, chvilku jsme byly spolu, ale pak jsem zahlédla svého bývalého a řekla jí, že se rozdělíme a pak si zavoláme. S bývalým jsme si dlouho povídali, on objednával jednoho panáka za druhým a já se s ním cítila neskutečně dobře. Úplně jsem zapomněla, proč jsme se vlastně rozešli. Dopadlo to tak, že jsme si spolu zašli ven zakouřit a najednou jsme se líbali. On mě osahával všude možně a říkal, že bychom mohli zajít k němu.

Přistihla nás

Jak jsme se přestali líbat, najednou jsem si všimla, že na nás z dálky kouká Pavlína. Měla takový ďábelský pohled v očích a já věděla, že mám průser. Chtěla jsem jí to vysvětlit, i když svým způsobem nemusí vědět, že máme s Honzou nějaké problémy, ale hlavně jsem jí chtěla poprosit, aby si to nechala pro sebe. Pavlína nad tím mávla rukou: „Prosím tě, v pohodě, komu bych to povídala“, ale já věděla, že mě drží v šachu. „Jdeš si zatancovat?“ ptala se a já raději šla. Celou dobu jsem se od ní nehnula a když jsme jely zpět, předstírala jsem, jak mě její historky zajímají. Než jsme vystoupily z auta, poprosila jsem jí ještě jednou, aby to nikde neříkala. „Však jsme kamarádky, ne?“ podívala se na mě. Od té doby jsme byly.

Pavlína dělala jakoby nic, řekla, že jsme se hezky bavily a mrkla na mě. Druhý den mi volala, jestli bych s ní nejela nakupovat. Další dny chtěla zajít na kafe, na oběd, do kina. Všechno jsem to absolvovala, jen aby nebyla naštvaná a neprozradila mě.

Budu to muset risknout

Když mi navrhla, že bych ji mohla vyzvedávat z práce, aby nemusela jezdit autobusem, skřípaly mi zuby vzteky. Nikdy neřekla přímo, že když jí nevyhovím, tak mě prozradí, ale bylo to jasné. Už jsme prostě všude chodily spolu, všude se se mnou fotila a označovala nás jako nejlepší kamarádky.

Když jsme se opět sešli všichni, nadhodila, že bychom mohly jet na diskotéku. Nechtělo se mi, ale ona řekla nahlas: „Jen pojeď, třeba tam zase někoho potkáme, ne?“ a kluci se ptali koho. Rychle jsem to zamluvila a musela jet. Honza mě o pár měsíců později požádal o ruku a já o něj nechci přijít. S bývalým to byl jen úlet, ale vím, že by to Honzovi vadilo, kdysi se poprali a nesnáší ho. Pavlína mi ale tak leze na nervy, že to asi risknu a přiznám se sama.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články