Pavel (29): Tchyně je naprosto nesnesitelná. Žít s ní pod jednou střechou pro mě dál není možné

Muž, brýle
Zdroj: Unsplash.com

Pavel se před rokem oženil s Petrou (26) a hypotéky na ně byly moc drahé, proto jim maminka Petry Věra (54) nabídla, že mohou bydlet u ní. Pavel ze začátku nebyl proti, rychle ale pochopil, že žít s Věrou pod jednou střechou pro něj není možné, a začal se poohlížet po nějakém pronájmu. Petra se ale stěhovat nechce.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 23. 06. 2020 07:30

Když jsme s manželkou začali řešit společné bydlení, nabídla nám tchyně, že můžeme bydlet u ní. Její dům je dost velký a má navíc hezkou zahrádku. Mně i manželce to přišlo lepší, než si pronajmout malý byt na sídlišti a dávat ještě nemalé peníze za nájem.

Soužití rychle přestalo fungovat

Tchyně nám do naší poloviny domu pořád chodila a narušovala tím i náš intimní život. Když jsem jí upozornil, že takhle to dál nepůjde, stěžovala si na mě u manželky a ta se maminky pořád zastávala, že to myslí dobře a některé věci si neuvědomuje. Problém byl i s jídlem, jelikož tchyně vůbec nejí maso, přestalo se u nás vařit maso a jedí se jenom "zdravá jídla", která mi vůbec nechutnají.

Vadilo mi i neustálé šetření

Tchyně mě pořád nabádala, abych všude zhasínal, a když jsem šel jen na záchod, vypnula mi televizi, aby se ušetřil proud. Také mi říkala, že si nemám napouštět vanu a postačí, když se jenom osprchuji. To už mi začalo vážně lézt na nervy a dal jsem jí najevo, že já tady na domácnost výrazně přispívám.

Začal jsem hledat pronájem

Jelikož už jsem s tchyní dál bydlet nechtěl, poohlížel jsem se po pronájmu bytu. Našel jsem jeden, který se mi vážně líbil a nebyl ani zbytečně drahý. Na prohlídku s realitní makléřkou jsem vzal i manželku a doufal jsem, že bude stejně nadšená jako já, ale nebyla. Manželka mi doma oznámila, že se z mámina domku stěhovat nechce, protože se jí tam líbí a maminka jí navíc vypomáhá s domácností. Já jsem ale ze soužití s tchyní nešťastný a cítím, že to takhle dál nepůjde.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články