Kristýna (33): Tchyně mi poradila, jak získat zpět manžela. Prý jsem mu nebyla dost oddaná

Kristýna (33): Tchyně mi poradila, jak získat zpět manžela. Prý jsem mu nebyla dost oddaná

Naše čtenářka Kristýna je čtyři roky vdaná a s manželem nemají poslední dobou nejlepší vztah. Když jí před celou rodinou řekl, že požádá o rozvod, rozhodla se její tchyně jednat a dala jí několik rad, aby si ho udržela. Kristýně to ale přijde absurdní.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 20. 06. 2020 08:30

S Kryštofem jsme spolu pět let, z toho čtyři roky jsme manželé. Ze začátku všechno vypadalo skvěle, ale po svatbě jsme se začali víc hádat, hlavně kvůli penězům a nepořádku. Když se nám narodil syn, Kryštof se o něj zajímal jen sporadicky a důležitější pro něj byli přátelé. Pochopitelně mi to vadilo a dávala jsem mu to dost najevo. Přišlo mi, že mu vůbec nedošlo, že když má dítě, tak nemůže prostě veškerý volný čas trávit v hospodách. A v tu dobu jsme se hádali v podstatě neustále.

Přede všemi mě ponížil

Když jsem chtěla, aby nám věnoval alespoň neděle, museli jsme je trávit vždycky na několikahodinové návštěvě u jeho rodičů, kde si vypil kafe a pak se jel projet na motorce, zatímco o malého jsem se opět starala jen já a čekala, kdy se vrátí.

Při jedné takové návštěvě mi už došla trpělivost a doufala jsem, že když to řeknu nahlas před jeho mámou, tak se mě zastane a Kryštof to pochopí. „Prosím tě a nemůžeš být taky chvilku s námi?“ řekla jsem, ale Kryštof se naštval, že toho má v práci moc a potřebuje si také odpočinout. Strašně jsme se před nimi pohádali a mně bylo do breku. Říkala jsem, že na nás vůbec nemá čas, a když už jedem spolu k rodičům, sebere se a odejde. Na to konto mi vpálil přede všemi do obličeje, že požádá o rozvod a budu mít aspoň klid. Pak odjel na motorce pryč.

Myslela jsem, že mě pochopí

Tchyně si ke mně sedla a spustila dlouhý monolog o tom, co dělám špatně. Byla jsem podle ní Kryštofovi málo oddaná. On je zvyklý na jinou péči. A ona má vyzkoušené, že když se žena o muže královsky stará, nemá důvod potom utíkat. Hleděla jsem na ní jak blázen, ale ona pokračovala. Bylo by prý ode mě hezké, abych mu chodila uklízet do kanceláře. A připravovala mu svačiny do práce, protože ona to tak dělá manželovi celý život a je moc spokojený.

Opáčila jsem jí, že Kryštof je dospělý chlap a na úklid si může najít někoho jiného a nejsem jeho máma, abych mu připravovala svačiny, proboha. Tchyně spráskla ruce a řekla, že takhle si opravdu Kryštof zaslouží někoho lepšího. „Musíš mu dát pocit, že je pro tebe vším,“ řekla. Nezapomněla dodat, že jakékoliv odmlouvání a hašteření je jen na škodu. Manžel má vždycky pravdu a jeho názory jsou nejlepší. Ale tohle je něco proti mému přesvědčení. Myslela jsem, že základ šťastného manželství je, aby si partneři byli rovni.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články