Ivana (45): Manželovi bude padesát a je to pořád mamánek. Leze mi to na nervy

Ivana (45): Manželovi bude padesát a je to pořád mamánek. Leze mi to na nervy

Maminky hrají v životě velkou roli. Ivana má manžela a ten má se svojí mámou velmi dobrý vztah, tak dobrý, že to Ivaně leze už na nervy. Bude mu padesát a u mámy je každý den a nedá na ni dopustit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 07. 06. 2020 07:30

Jirku znám už dvacet pět let. Mám pocit, že jsme víc už jen jako sourozenci než jako partneři. Jirka je o čtyři roky starší a když jsem ho poznala, bydlel ještě s rodiči. Já samozřejmě také, byla jsem mladá, ale jakmile jsem si začala vydělávat, chtěla jsem se osamostatnit. Jirku jsem musela dlouho přemlouvat, abychom se nastěhovali k sobě, ale nakonec souhlasil.

Pořád mě s ní srovnává

Ovšem k mámě jezdil každý den. Já ji měla ráda, ale měla jsem i svůj život a nepotřebovala jsem ji tak často navštěvovat. Když se nám narodil syn Tomášek, Jirka tam jezdil pořád. Prosila jsem ho, že potřebuji pomoct doma, ale on to řešil tak, že vzal Tomáška, ať mám čas pro sebe a jel s ním k mámě.

Pokaždé, když jsme se hádali, tak padla věta: „Moje máma říkala…“ nebo „Ale moje máma to dělá takhle“. Už jsem na to byla alergická. Křičela jsem, že mě nezajímá, jak to dělá jeho máma, my jsme teď rodina a má trávit čas s námi. Ale maminka byla spokojená, že tam Jirka pořád jezdí a nikdy mu neřekla, aby se věnoval víc nám.

Už toho mám plné zuby

Teď už bude Jirkovi padesát a nic se nezměnilo. Po práci jede vždycky k mámě. Dají si kafíčko, popovídají si a jak přijde domů, už je vyžvaněný a nemá mi co říct. Každý víkend k ní jezdí na oběd, přestože já vařím. A občas tam i přespí.

Jednou jsem se jí snažila opatrně zeptat, jestli ji nevadí, že k ní každý den chodí, ale rozzářily se jí oči a pravila, jak je ráda a jaké je to požehnání. Svým způsobem měla pravdu, taky bych byla ráda, kdyby můj syn se mnou měl celý život dobrý vztah. Ale přesto si myslím, že co je moc, je moc. Já vždycky budu ta druhá. Jeho máma má nejlepší názory, radí mu ve všem, vaří nejlépe, skládá prádlo nejlépe. Už mi to leze na nervy. Bojím se, že mu jednou navrhnu, ať se tam klidně odstěhuje, protože tam prakticky stejně pořád je.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články