Renata (33): Švagr mě nalákal na sázení stromků. Měl za lubem ale něco jiného

Renata (33): Švagr mě nalákal na sázení stromků. Měl za lubem ale něco jiného

Paní Renata se provdala za řidiče kamionu a byla často sama. Její švagr ji chtěl rozptýlit a nabídl jí, že mu může pomoct u něj v lese sázet stromky. Renata souhlasila, aby přišla na jiné myšlenky a něco si přivydělala, jenže sázení stromků byla jen záminka.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 06. 2020 16:30

Svého přítele Bohouše jsem potkala na seznamce. Psali jsme si tenkrát každý den a po měsíci jsme si dali rande. Udělal na mě dojem, ale když mi řekl, že jezdí kamionem, moc se mi to nelíbilo. On mi ale říkal, že má v plánu brzy skončit, a nakonec jsme se dali dohromady. Po roce jsem otěhotněla a narodila se nám dcera a Bohouš tvrdil, že ještě chvíli bude jezdit, abychom měli víc peněz. Výhoda jeho ježdění byla, že měl slušné peníze, ale mně se nelíbilo, že je pořád pryč a navíc jsem se bála pokaždé, když jsem ve zprávách slyšela o nehodě.

Brigáda se hodila

Když byly Terezce tři roky, dala jsem ji do školky a chtěla se vrátit do práce, ale pracovní doba byla tak špatná, že bych ji nemohla vyzvedávat v čas. Tchyně chodila ještě do práce a mohla hlídat až odpoledne nebo o víkendu a nikoho jiného jsem neměla. Takže jsem se domluvila alespoň na částečném úvazku a občas jsem o víkendu vypomáhala v obchodě. Chtěla jsem prostě Bohoušovi ulehčit a přispět do rozpočtu, aby byl víc doma s Terezkou.

A v tu dobu mi volal jeho brácha Marek. Nabídl mi, že bych mu u něj v lese mohla pomoct se sázením stromků. Dělal to každý rok a měl jich tisíce a za každý stromek mi nabídl deset korun. Prý je to rychlá práce, když to dělají dva. Tak jsem souhlasila. V sobotu ráno jsem odvezla Terezku ke tchyni a jela za ním domů. Tam jsme nasedli do jeho auta a jeli do lesa. Ukazoval mi, kolik toho vysadil a předvedl mi, jak se to dělá.

Žádné sázení se nekonalo

Když jsem chtěla začít, zničehonic mě povalil na trávu a začal mě osahávat. Prý ví, jak jsou ženské od kamioňáků osamělé a měla to takhle i Bohoušova bývalá. Já jsem se mu vysmekla a začala křičet, že nejsem jako jeho bývalá a rozhodně s ním nic mít nebudu. Utíkala jsem zpátky, ale pak jsem stála na rozcestí a nemohla si vzpomenout, kudy jsme jeli. Marek mě dojel a začal se smát, chtěl, abych si nastoupila, ale já odmítla. Byla jsem rozzuřená a řekla mu, že tohle si odskáče. On mi začal vyhrožovat, že mě zničí, pokud to někomu povím a odjel.

Po hodině jsem došla úplně vyřízená ke svému autu a měla jsem na něm propíchnuté pneumatiky. Bylo jasné, kdo to udělal. Volala jsem tchyni, aby pro mě přijela, ale nezvedala to. A tak jsem se opět sebrala a šla k ní pěšky, naštěstí už to nebyla taková dálka. Poprosila jsem ji, aby nás zavezla domů a v autě jí řekla, co se stalo, ale ona se divila, že tohle by přece její Mareček nikdy neudělal.

Večer jsem to volala Bohoušovi a ten se strašně rozčílil. Prý věděl, že spal kdysi s jeho přítelkyní, ale myslel, že už si to nedovolí. A tak jsou teď bratři na nože, ale já mám svého Bohouše doma častěji. Nejezdí už do ciziny, ale jen po naší republice a jsem spokojená. S Markem jsem od té doby nemluvila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články