Přemek (38): Z legrace jsme si s manželkou stoupli na váhu, je těžší než já. Teď se mnou nemluví

muž
Zdroj: Freepik.com

Přemek vede spokojený život. Má dvě krásné děti, milující ženu. Zcela nevinná věc, jako je osobní váha, vše tak trochu změnila. Ukázalo se, že jeho žena váží víc, než si myslel, a nyní se jí snaží pomoci. Ta o pomoc nestojí a u nich doma vládne zvláštní atmosféra. Přemek se bojí hlavně o její zdraví. Vymyslí nakonec, jak pomoci ženě zhubnout?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 10. 2020 11:00

Žijeme s manželkou Vlaďkou spokojený život. Máme dvě děti, které nám dělají jen radost. Náš rodinný dům je plný lásky a pochopení. V životě by mě nenapadlo, co nás jako pár může rozeštvat.

Obyčejná váha

Blížily se Vánoce a já pořídil své matce novou digitální váhu. Měla mnoho funkcí. Dal se zjistit podíl tuku a svaloviny v těle. Hrubý odhad, jak je člověk zavodněný, a hodnotu známého BMI. Váha se měla napárovat s aplikací v telefonu, byl to takový deník, dalo by se říct.

Moje matka o váze věděla dopředu a jen mě požádala, abych jí to předem pomohl vše nastavit. Byli jsme doma s Vlaďkou oba, když jsem se do toho pustil. Sám jsem si stoupl na váhu a vytvořil si na váze svůj profil. Ukázalo se, že vážím krásných sto jedna kilo. Trochu jsem se zastyděl, ale jsem skoro dva metry vysoký a mám rád pivo.

Moje žena váží víc než já

Na váze šlo nastavit až osm profilů, tak jsem zavolal na Vlaďku, aby se zvážila. Odbyla mě, že teď něco dělá. Nelenil jsem a šel se podívat co. Seděla u televize. ,,Dělej, pojď, ta váha je vážně dobrá," pobádal jsem ji. Velmi otráveně se zvedla a šla k váze. Když si na váhu stoupla, oba jsme trochu zkoprněli.

Váha ukázala neuvěřitelných sto dvacet kilo. Nějak jsem to nekomentoval, ani jsem to nestihl, protože Vlaďka pronesla: ,,Tak teď už jsi spokojený? Jsem tlustý prase, tady to máš černý na bílým“ a odešla. Až v tu chvíli jsem si uvědomil, že by měla urychleně začít hubnout. Vím ale, jak jsou na to ženy háklivé.

Chci ji pomoci, ale ona to odmítá

Chtěl jsem na to jít nenápadně a nenásilně. Další den jsem vařil oběd já a pojal jsem to velmi odlehčeně a zdravě. Vlaďka velmi rychle pochopila, protože řekla něco ve smyslu: ,,Tak od teď mi budeš dávat jen zrní, když víš, kolik vážím“ a odešla nasupeně od stolu. Tak tudy cesta nepovede.

Do našich životů jsem se snažil zapojit víc pohybu a různých aktivit. Jenže Vlaďka všechno negovala. Já jsem věděl a hlavně viděl, že je silnější postavy, ale v životě by mě nenapadlo, že váží tolik. Dokonce o dvacet kilo víc než já. Nešlo jen o vizáž, ale o to, že už je to hazard se zdravím.

Chtěl jsem si s ní o tom promluvit, ale odmítala povolit jakoukoliv debatu. Tvrdila, že to jsou kila po dětech. Jenže těm je dneska skoro deset let a to už nebude z toho. Jsem z toho nešťastný, protože nechce pomoci. Žene se do velikého průšvihu. Stále se mi líbí jako žena, miluji ji jako na začátku. Jen se bojím, že pokud nezmění svůj vztah k jídlu a pohybu, moc dlouho spolu nebudeme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 03

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články