Adam (46): Přišel jsem o životní lásku. Přestávám věřit, že se ještě někdy zamiluji

Adam (46): Přišel jsem o životní lásku. Přestávám věřit, že se ještě někdy zamiluji
Zdroj: Freepik

Adamův příběh je velmi smutný. O svoji životní lásku přišel a nemá šanci získat ji zpět. Svůj smutek maskoval různými vztahy na jednu noc. Teď od života začíná chtít něco víc. Existuje pro něj možnost se z bludného kruhu dostat?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 04. 2021 13:00

Terezu jsem znal velmi dlouho. Když jsme byli ještě malí, bydlela v sousedním domě. Díky tomu se z nás stali velmi dobří kamarádi. Chodili jsme spolu i do třídy. Nakonec našemu přátelství ublížila jedna událost. Tereza se v 15 letech i s rodiči odstěhovala do zahraničí, a my tak spolu prakticky ztratili kontakt.

Vzala si někoho jiného

Sice se na každé prázdniny i s rodinou vracela do Česka, ale stejně jsme se viděli méně, než by se mi líbilo. Právě někdy v této době jsem si uvědomil, že ji neberu jen jako kamarádku. Zamiloval jsem se do ní. Vždy, když přijela do Česka, mi bylo v její společnosti velmi příjemně. Nikdo jiný pro mě v životě tolik neznamenal.

Ale jak už to bývá, moje přízeň nebyla opětovaná. Tereza si v zahraničí našla přítele a na mě i jako na kamaráda postupně zapomínala. Cest do Čech ubývalo, až se jednou nevrátila vůbec. Měla už svůj život někde jinde a pro mě v něm nezbylo místo. Deset let poté, co se odstěhovala a naše kamarádství postupně vyhasínalo, jsem se dozvěděl, že se vdala.

Mám vztahy jen na jednu noc

Svůj smutek z toho, že nikdy nezískám jediného člověka, kterého jsem kdy miloval, jsem se snažil potlačit. Vyhledával jsem vztahy na jednu noc. Užil jsem si a věděl jsem, že se nemusím na nikoho vázat. Tak to probíhalo až do mých 45 let.

kamarádi se mi snažili promluvit do duše. Myslí si, že mám problém. „Přestaň už bláznit, na takové vztahy jsi už moc starý. Měl bys víc myslet na budoucnost. Najdi si nějakou ženskou a založ rodinu,“ řekli mi otevřeně. Od té doby na jejich radu musím pořád myslet. Je se mnou opravdu něco špatně?

Musel jsem zajít za odborníkem

Začal jsem stále častěji přemýšlet o budoucnosti a celkově o životě. Bilancoval jsem, čeho jsem dosáhl a co mi uniklo. Šlo to se mnou v té době hodně z kopce, a proto jsem se rozhodl vyhledat odborníka.

terapeut mi otevřel oči. Rozebral se mnou všechny události, které mě v životě poznamenaly. A důvodem, proč nemohu navázat dlouhodobý vztah, je právě Tereza. I po tak dlouhé době, co uběhla od mé platonické lásky, na ni nemohu zapomenout. Právě ona ovlivňuje můj vztah k ostatním ženám. Nejdřív si musím vyřešit minulost, než začnu plánovat budoucnost.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články