Sylvie (28): Kamarádi dali přednost mému bývalému. Jejich chování nepochopím

Sylvie (28): Kamarádi dali přednost mému bývalému. Jejich chování nepochopím

Sylvie se nedávno rozešla se svým přítelem. Doufala, že to nepoznamená vztahy v jejich partě. Jenže kamarádi udělali něco, co nečekala. Přestali se s ní vídat a od společných aktivit ji odstřihli.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 03. 2021 12:30

S Honzou jsem chodila pěkných pár let. Potkali jsme se díky seznamce. Nejprve jsem si myslela, že náš vztah nebude mít dlouhého trvání, pak se ale z měsíců staly roky a my jsme stále byli pár. Bydleli jsme spolu a plánovali budoucnost.

Seznámila jsem ho se svými přáteli

Hned na začátku našeho vztahu jsem Honzu seznámila se svými kamarády. Přátelili jsem se už od střední školy a byli jsme opravdu nerozlučná parta. Proto jsem byla ráda, že do ní Honza bez problémů zapadl.

S kamarády jsme jezdili na hory, na letní dovolené a pořádali různé večírky. Společně stráveného času jsem si moc vážila a užívala jsem si ho. Naše parta fungovala perfektně. Samozřejmě, že mezi námi někdy vznikly rozepře, ale všechno se vždy po nějaké době uklidnilo.

Rozešli jsme se bez zbytečných emocí

Můj vztah s Honzou nebyl tak idylický, jak mohl navenek vypadat. Před rokem jsme začali mít vážné problémy. Ve spoustě věcí jsme se neshodli a navzájem jsme se vzdalovali. Poslední kapkou pak bylo Honzovo flirtování s kolegyní, na které jsem náhodou přišla.

Honza se ke všemu přiznal a nám oběma došlo, že je v našem nejlepším zájmu se rozejít. Ani jeden jsme rozchodu nelitovali. Všechno proběhlo klidně a bez přehnaných emocí. Já jsem se od Honzy odstěhovala a našla si vlastní pronájem. Jediné, co nás trochu trápilo, bylo, jak o našem rozchodu říct kamarádům.

Jeho zvou na virtuální akce, mě ne

Naše obavy ale byly zbytečné. Kamarádi náš rozchod vzali sportovně a slibovali nám, že se nadále budeme vídat jako dřív. To ale nesplnili. Od našeho rozchodu s Honzou uběhlo přes půl roku a mně začíná být jasné, že mě všichni odstřihli. Nejenže jsme se kvůli covidu přestali vídat osobně, ale kamarádi mě nezvou ani na společné virtuální akce.

Když jsem ještě chodila s Honzou, tak jsme si všichni navzájem telefonovali nebo hráli on-line hru. Teď se ale nic neděje. Díky Instagramu vím, že se tyhle akce čas od času konají, ale já na ně zvaná nejsem. Nechápu proč. Je mi jasné, že za to nějakým způsobem může můj rozchod s Honzou, ale nerozumím tomu, proč jeho pozvou, ale mě ne? Já jsem ho s nimi seznámila a oni dají přednost jemu? Takové chování jsem si od svých dlouholetých kamarádů nezasloužila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články