Filip (32): Přítelkyně má tak živé sny, že se mě jednou v noci pokusila uškrtit. Začínám se jí bát

Filip (32): Přítelkyně má tak živé sny, že se mě jednou v noci pokusila uškrtit. Začínám se jí bát
Zdroj: Freepik

Filip uvažuje o rozchodu s přítelkyní. Již nějaký čas mají problémy, které by žádný párový terapeut nejspíš nespravil. Co Filipovi na Renatě tak vadí, že se někdy až bojí o život?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 03. 2021 15:00

S Renatou (31) chodím už dva roky. Nikdy jsme spolu neměli závažnější problém. Naše hádky se vždy týkaly maličkostí, které se daly snadno vyřešit. Během posledních měsíců mám ale z Renaty strach.

Začala mít velmi živé sny

Bydlíme spolu již něco přes rok. Renča se mi vždy zdála jako milá, klidná holka. V její přítomnosti jsem se cítil příjemně a měl jsem ji opravdu rád. Bohužel během posledních měsíců se něco změnilo. Začalo to velmi nenápadně. Renata stále častěji mluvila o svých realistických snech. Prý jsou tak živé, že po probuzení často neví, zda šlo o iluzi, nebo skutečnost.

Ani jeden jsme tomu nevěnovali extra pozornost. Mysleli jsme si, že tyhle stavy samy od sebe přejdou. Jenže místo toho se začaly zhoršovat. Jednou v noci jsem dokonce Renatu našel, jak spí v kuchyni. Když jsem ji vzbudil, vůbec netušila, jak se tam dostala. Společně jsme usoudili, že musí být náměsíčná.

Pokusila se mě uškrtit

Náměsíčnost ale byla oproti tomu, co mělo přijít, ještě v celku neškodná záležitost. Renča brzy začala křičet ze spaní. V noci mě pravidelně budil její hlas. „Ne, nezabíjej mě, prosím,“ slýchával jsem, jak zoufale volá. Když jsem se jí ráno ptal, co se jí zdálo, odpovídala, že má čím dál živější sny. Přesto přesně neví, co se v nich odehrává, jen v ní po probuzení přetrvává šílený strach.

Jedné noci měly její sny přímý dopad i na mě. Vzbudil jsem se s tím, že se nemohu nadechnout. Měl jsem pocit, jako by mě někdo škrtil. A taky, že ano! Renata mě pevně držela kolem krku a nechtěla mě pustit. Když jsem se konečně z jejího sevření vymanil, zůstal jsem na ni šokovaně zírat.

Zdá se mi to celé přitažené za vlasy

Vůbec jsem nechápal, co se stalo. Proč mě škrtila? Renata brečela a mezi vzlyky jsem dostal odpověď. „Promiň, miláčku, moc se ti omlouvám. To jsou ty moje sny. Konečně jsem zjistila, kdo mě chce zabít. Jsi to ty,“ řekla mi.

Celý den po tomto incidentu se mi omlouvala. Prý za to nemůže. Ale já jí to nevěřím. Zdá se mi to přitažené za vlasy. Nějaké sny, co vypadají jako realita, její noční výkřiky i náměsíčnost. Přijde mi, že si ze mě utahuje. A já ze sebe blázna dělat nenechám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články