Nora (35): Netušila jsem, jaké máme s manželem problémy. Dokud jsme si nepořídili psa

Nora (35): Netušila jsem, jaké máme s manželem problémy. Dokud jsme si nepořídili psa
Zdroj: Pixabay.com

Nora s manželem dlouho váhali, zda dětem pořídit vytouženého pejska. Nakonec jim kývli na štěňátko zlatého retrívra. To ovšem ještě netušili, jaké problémy tímto rozhodnutím vyplují na povrch.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 03. 2021 06:30

Od začátku mi bylo jasné, že se o psa budu starat hlavně já, protože na rozdíl od manžela nechodím do práce a děti jsou ještě malé. Po dlouhém naléhání ze všech stran jsem nakonec svolila. Rozhodli jsme se pro zlatého retrívra. Zdálo se nám, že je to přátelský pes a k dětem se hodí.

Zanedbala jsem pejskovu výchovu

V den, kdy jsme si pro Caesara jeli, jsme byli všichni plni očekávání, už jsme se moc těšili na dalšího člena rodiny. Především děti byly jako na trní, psa si už dlouho přály a asi i tušily, že to děláme hlavně pro ně.

Bohužel jsme podcenili pejskovu výchovu. Sice jeho koupě nebyla impulzivní rozhodnutí, ale měla jsem spoustu jiných starostí, takže mi na výchovu psa nezbývalo moc času. A nikdo jiný se o to nepostaral.

Strašně jsme se s manželem pohádali

Jak Caesar vyrůstal, z roztomilého štěněte se stal dospělý pes a zanedbaná výchova se začínala projevovat. Čůral po domě a venkovní procházky se staly peklem, protože byl zlý na ostatní psy. Člověk ho musel neustále hlídat. Navíc utíkal ze zahrady a mnohokrát se mi stalo, že jsem ho musela hledat po celé vesnici.

Jednoho dne jsem to už nevydržela a manželovi jsem vynadala, že mi s ničím nepomáhá. Pes byl naše společné rozhodnutí, ale pečovala jsem o něj jenom já. Přesně jak jsem se bála, že to dopadne. Manžel ale na moji výtku odpověděl dost jednoznačně: „Já přece vydělávám peníze pro tuhle rodinu. Nemůžeš po mně chtít, abych ti ještě pomáhal v domácnosti a se psem.“

Jak naše hádka gradovala, řekli jsme si věci, které už nejdou vzít zpět. Oba jsme začali mít pocit, že naše manželství není tak perfektní a že se vlastně k sobě vůbec nehodíme. Pomohl nám k tomuto zjištění pes, nebo byl jen rozbuškou vedoucí k našemu rozkolu? Jak jsme zjistili, v manželství jsme měli daleko hlubší problémy než starost o psa. Otázkou ale zůstává, jestli by se ty problémy dostaly na povrch, kdybychom si Caesara nepořídili...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články