Lenka (25): V bytě jsem cítila něčí přítomnost. Teprve pes mě ujistil v tom, že se nemýlím

Lenka (25): V bytě jsem cítila něčí přítomnost. Teprve pes mě ujistil v tom, že se nemýlím
Zdroj: Freepik.com

Lenka si s přítelem pořídila byt, kde před měsícem zemřel starý člověk. Lenka ovšem stále vnímala jeho přítomnost. To, že se nemýlí, jí potvrdil jejich čtyřnohý kamarád Tyson. Jak se pes choval?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 02. 2021 15:00

Sháněli jsme s přítelem docela dlouho byt. Jeden jsme našli dokonce v lokalitě, o které jsme snili. Jenže nové bydlení mělo malý háček.

Byt po zemřelém

Jsou věci, na které se nesluší se ptát. Když jsme přišli na prohlídku, vnímala jsem v tom bytě něčí energii a rozhodně to nebyla ta majitele bytu. Takže mě zajímalo, proč se pán rozhodl byt pronajímat. Nechtěl nám lhát, tak přiznal pravdu. V bytě před měsícem zemřel starý člověk. Nic dramatického, jednalo se o přirozenou smrt ve spánku.

Určitě to nebyla věc, která by mě odradila. Do bytu jsme se nastěhovali. Už od prvních dní jsem cítila, že nejsme sami. Sem tam se stalo, jako by kolem mě proplul lehký vánek. Někdy, když jsem jen tak máchla rukou po mouše, měla jsem pocit, jako kdybych do někoho narazila. V tu chvíli jsem ale stála v kuchyni sama.

To, že nejste sami, zkrátka vycítíte. Je to velmi intenzivní pocit. Přítel tomu příliš pozornosti nevěnoval. Věděl, že mám ráda spirituální věci a podobnou tématiku, takže to celé bral s rezervou. Měli jsme plán, že až budeme mít byt, koupíme si psa. Bylo to přání nás obou. Když si domů přinesete štěně, je jasné, že si musí vše pořádně očichat.

Byl tam s námi

Náš malý Tyson se ale choval trochu neobvykle. Byt si sice celý pročmuchal, ale pak se zastavil u dveří obýváku. Čumákem rejdil u země, jako kdyby očichával něčí boty. Pak šel zhruba do výše kolen osoby, která tam ale nestála. Nakonec rozvrtěl ocásek a radostně štěkal. Jako kdyby ho ten někdo pohladil nebo jinak pochválil.

Tyson mi byl pořád za zády. I kdy jsem se šla naložit do vany, byl u mě. Nechávala jsem otevřené dveře koupelny. Ležel na prahu dveří. Zničehonic bylo vidět, jak se soustředí na jedno místo v chodbě. Vystrčila jsem hlavu z vany, abych se podívala, na co tak bedlivě kouká. Třeba už přišel přítel domů, napadlo mě. Ale nikdo tam nestál.

Pes se začal pomalu plížit k místu, kam se díval. Já už nepochybovala o tom, že duch zemřelého pána je stále součástí bytu. To už nebyla náhoda. Říká se, že zvířata jsou velmi vnímavá. Tyson si lehl na záda, ukázal svoje bříško. Vypadalo to, jako kdyby ho někdo drbal. Náramně si to užíval.

Pes cítí ducha

Když jsem jednou ve dvě ráno vstala z postele, že půjdu na toaletu, Tyson šel okamžitě se mnou. Je to skutečně můj věrný doprovod. Když jsem se vracela do ložnice, ucítila jsem, jak někdo stojí u dveří. Začala mi být zima, tak jsem se šla zahřát zpět do peřin. Tyson vyskočil na postel (běžně to nedělá) a civěl na místo, kde jsem já někoho cítila.

Oba jsme v kuchyni zaslechli jakýsi zvuk. Znělo to, jako když si mícháte lžičkou hrnek čaje. Tyson zbystřil. Zaujatě se díval směrem, odkud zvuk vyšel. Uši postavené na vrch hlavy. Pak se pomalu zvedl a s nastraženýma ušima šel do kuchyně.

Usedl pod kuchyňkou linku a do prázdna někoho olizoval. Já jsem nikoho neviděla, a už vůbec ne přítel, který se mezitím probudil. Tyson začal radostně štěkat. Už i přítel teď uznává, že v bytě nejsme sami. Nevadí nám to. Ducha se nebojíme. On chce jediné. Klid.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články