Blanka (51): Asi mám krizi středního věku. Sama jsem překvapená, co dělám, ale nemohu přestat

Blanka (51): Asi mám krizi středního věku. Sama jsem překvapená, co dělám, ale nemohu přestat

Blanka se domnívala, že krize středního věku se týká jen mužů. Jejího manžela ale nic takového nepotkalo. To spíše ona má poslední dobou potřebu dokázat si, že je o ni pořád zájem.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 30. 01. 2021 11:30

Můj manžel Jirka je o pět let starší než já. Celou dobu jsem čekala, kdy se u něj projeví krize středního věku. Moje známé o tom mluvily, popisovaly mi, co prováděli jejich manželé, ale Jirka pořád nic.

Začala jsem s tím já

To já jsem najednou na sobě začala pociťovat jisté chvění. Kdykoliv jsem viděla nějakého muže, začala jsem s ním flirtovat. Prostě ze mě vycházely ty věty zničehonic. I když mě třeba soused jen pozdravil a utrousil, jaká je zima. Hned jsem opáčila: „Příšerná. Naložím se hned do horké vany a pak si vlezu pod peřinu.“ Zamrkala jsem na něj.

Mužům se to líbí

Někteří muži reagovali se zdviženým obočím a nechápali, o co mi jde, ale jiní byli milí a odpovídali ve stejném duchu. To mi zvedlo sebevědomí natolik, že jsem v tom pokračovala. Doma jsem laškovala s Jirkou, který je už ale takový zdechlý, a tak jsem se zaměřila na muže okolo.

Je mi jedno, jestli jsou starší, v mém věku či mladí kluci (samozřejmě zletilí), baví mě si s nimi slovně hrát a do toho jsem začala nosit vyzývavější oblečení. Těším se na každý den, co nového mi přinese, a čím víc pozitivních reakcí dostávám, tím jsem odvážnější.

Někdy je provokuji víc

Minule si k nám do lékárny přišel jeden čtyřicátník pro psí sádlo. Rozepla jsem si pár knoflíčků a ukazovala jsem mu, kde se má na hrudi mazat. Samozřejmě suchou rukou.

To, jak na mě koukal, mě přivádělo do varu. Jemu se to podle výrazu také líbilo. V životě bych ale dál nezašla, i když už mi jeden chlap navrhl rande. Nechávám to jen v této neškodné rovině flirtu, kdy se poodhalím, muži si prohlédnou, co jim ukazuji, a tím to hasne.

Samotnou mě občas překvapuje, co dělám, ale nemohu s tím přestat, mám z toho neskutečnou energii. Dělá to najednou divy i s Jirkou, protože mi oznámil, že jsem nějaká jiná, a večer jsme se milovali. Nebudu mu ale říkat, co je zdrojem mé inspirace.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články