Aleš (31): Vytáhl jsem partnerku na běžky, že ji romanticky požádám o ruku. Dopadlo to hrozně

Aleš (31): Vytáhl jsem partnerku na běžky, že ji romanticky požádám o ruku. Dopadlo to hrozně

Aleš si myslel, že potkal ženu svého života, a rozhodl se ji požádat o ruku. Bohužel jedno odpoledne jejich vztah utrpěl zatěžkávací zkoušku a jeho plány ztroskotaly.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 30. 01. 2021 08:30

Po roce vztahu s Petrou jsem si uvědomil, že je ta pravá a požádám ji o ruku. Ostatní partnerky jí nesahaly ani po kotníky, Petra byla jako moje druhé já.

Měl jsem to naplánované

Rozhodl jsem se, že na to půjdu romanticky. Ještě jsme spolu nebyli na běžkách, které miluji, tak jsem půjčil od kamarádovy ženy běžky pro Petru a vyrazili jsme. Bylo nádherně, počasí vyšlo na jedničku. Měl jsem to naplánované tak, že počkám na západ slunce, až budeme mít krásný výhled, pokleknu a ona bude brečet dojetím.

S tím jsem nepočítal

Jenže Petra po prvním kilometru začala strašně nadávat a používala výrazy, které jsem u ní nikdy neslyšel. Vztekala se, že jí to nejde a že netušila, jak to bude těžké. Neprozradila mi předtím, že na běžkách nikdy nestála, přesto jsem byl trpělivý a snažil jsem se jí vysvětlit, co má dělat, ale nepomohlo to.

Lákal jsem ji, že už brzy budeme na místě, a ona na mě křičela, že už nikam nejede. Nechtěl jsem, aby mi zkazila překvapení, hrozně to kvůli svojí náladě zdržovala. Začal jsem být nervózní. „Prosím tě, ještě to vydrž, uvidíš, jak se ti to nakonec zalíbí,“  žádal jsem ji a rozjel jsem se, že pojedu jako první.

Dopadlo to jinak, než jsem chtěl

Ona ujela pár metrů, vztekle zahodila hůlky, sedla si do sněhu a řvala na mě, že na to slušně řečeno kašle a jde zpátky. „Tady ti nechám ty blbý běžky, pak je vezmeš,“ prohodila naštvaně, a to už jsem nevydržel.

Hulákali jsme jeden přes druhého. Dozvěděl jsem se, že Petra musí dělat všechno, co chci já. Nikdy prý neděláme to, co má ráda ona, přitom to není pravda. Vlastně mi řekla, že se celou dobu do všeho nutila a přetvařovala se. Celý rok!

Na žádnou žádost o ruku nedošlo, místo toho jsme se rozešli. Západ slunce jsem pozoroval sám, zatímco Petra naštvaně odcházela. Pak jsem ji mlčky odvezl domů a od té doby jsme se neviděli. Její škoda, nebudu s někým, kdo se musí přetvařovat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články