Aleš (34): Požádal jsem partnerku o ruku, odmítla mě. Rozejít se ale nechce

Aleš (34): Požádal jsem partnerku o ruku, odmítla mě. Rozejít se ale nechce
Zdroj: Freepik.com

Aleš potkal svou životní lásku Ninu a požádal ji o ruku. Byl si jistý, že mu skočí kolem krku a řekne ANO, ale její odpověď ho nepříjemně zaskočila. Nina ho totiž odmítla, ale prosila, aby nadále zůstali spolu. Aleš se s tím nedokáže smířit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 29. 09. 2020 06:30

Ninu jsem potkal před dvěma lety na oslavě kamaráda. Přišla tam s mojí kamarádkou a já se do ní bezhlavě zamiloval. Je o čtyři roky starší, rozvedená a já byl do ní od začátku blázen. Dle naší konverzace to cítila stejně. Hned na první schůzce jsem se jí zeptal, jestli má děti a ona měla slzy v očích. S bývalým manželem měli dceru, která umřela v pěti letech na rakovinu. Po její smrti se nedokázali semknout a rozvedli se.

Užívali jsme si života

Bylo mi jí moc líto, a tak jsem rychle změnil téma, aby na to nemyslela. Po pár měsících jsem jí řekl, že bychom mohli bydlet spolu a ona souhlasila. Opravdu jsem byl šťastný. Chodili jsme s přáteli ven, bavili se, užívali života. S Ninou jsme každý večer usínali tak, že měla hlavu na mé hrudi a říkali jsme si, jak se milujeme.

Vymyslel jsem romantický večer

Věděl jsem, že s ní chci strávit zbytek života, tak jsem koupil zásnubní prstýnek. Ten večer jsem jí řekl, že půjdeme nahoru na kopec, vezmeme si víno, deku a budeme pozorovat hvězdy. Byla nadšená a já si dal do kapsy nenápadně krabičku. Jak jsme tak koukali na hvězdy a popíjeli víno, básnil jsem o tom, jak je vesmír obrovský a že je neuvěřitelné štěstí, že jsme se našli. Pak jsem si klekl na koleno a zeptal se jí, jestli bude mou hvězdou napořád.

Čekal jsem slzy dojetí, místo toho Nina odložila sklenku a vstala: „Nedělej to, nekaž nám to.“ Nevěděl jsem, jestli slyším dobře, tak jsem také vstal. Ona ale dala ruce před sebe a začala couvat. „Však se milujeme,“ uvedl jsem ten největší argument. „To ano, ale já už vdaná byla a nebudu to opakovat“ a začala balit deku, že už půjdeme. Chtěl jsem to vysvětlit, přece to, že jí to nevyšlo s bývalým manželem, neznamená, že dopadneme stejně. Ale to je přesně to, co si Nina myslí.

Nevím, jestli s ní dokážu být

Svatba prý všechno změní, manželé se pak tolik nesnaží a ona se zařekla, že už to nikdy podstupovat nebude. Potom mě objala a přísahala, že se nám bude žít krásně i bez prstýnků a papíru. Ale já to tak nemám. Moji rodiče jsou spolu pořád a já jsem si říkal, že až na to budu připravený, tak to chci mít stejně.

„Nemůžeš házet všechny chlapy do jednoho pytle,“ řekl jsem. Ona ale pořád opakovala, že nechce nic měnit a vyhovuje jí to tak, jak to je. Začal jsem dost pochybovat o její lásce. „Protože mě nemiluješ tak, jako já tebe,“ zvýšil jsem na ni hlas a pak jsme se pohádali. Od toho večera nemyslím na nic jiného než na to, jak neměla ani na vteřinu radost, jak přede mnou couvala, jako kdybych jí měl zkazit život. Nevím, jestli mi to za to stojí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články