Pavlína (47): Nesnáším svého exmanžela, ale neskutečně mi vadí, co se s ním teď děje

Pavlína (47): Nesnáším svého exmanžela, ale neskutečně mi vadí, co se s ním teď děje

Pavlína byla ta, kdo podal žádost o rozvod. Je si stoprocentně jistá, že udělala správnou věc. Svého manžela nemá ráda a nikdy by se k němu nevrátila, ovšem teď u něj došlo k jisté změně a ona si uvědomila, jak moc jí to vadí.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 26. 01. 2021 08:30

Žádost o rozvod byla ta nejlepší věc, kterou jsem udělala. Byla jsem z manžela tak otrávená a psychicky vyčerpaná, že jsem neviděla jiné východisko.

Chtěl, abych nám dala ještě šanci

Ačkoliv za poslední tři roky manželství nevyvinul žádnou ochotu něco změnit a pracovat na našem vztahu, jakmile měl žádost na stole, otočil. Přemlouval mě, prosil, abychom to ještě zkusili, přestože jsem to byla já, kdo ho dlouho předtím prosil, abychom šli do poradny, jinak se zblázním.

Myslela jsem, že se změní

Marek apeloval na to, že nechce rozbíjet rodinu. „Máme tři krásné děti, domov, rozmysli si to, prosím,“ říkal, a kdyby ho nebolela záda, určitě by si i kleknul. Dala jsem mu poslední šanci a říkala jsem si, že mu to otevřelo oči. První týden byl moc fajn, to se snažil, pak se to zase vrátilo do starých kolejí a já se definitivně rozhodla pro rozvod.

Marek z toho byl špatný, ale já už bych to s ním déle nevydržela. Neměl žádné zájmy, tedy kromě televize, nic jiného ho nebavilo. Doma všechny komandoval z gauče, nestaral se o sebe a byl vulgární. Dokonale se mi zprotivil, a když jsme se rozvedli, neskutečně se mi ulevilo.

Jak to, že je šťastný?

Kdykoliv si přišel pro děti, s nechutí jsem se na něj dívala a v duchu si gratulovala, že jsem našla odvahu začít znovu. Jeho obličej jsem už nemohla vidět. Jenže teď jsem zjistila, že si našel novou ženu, a jsem extrémně vytočená, až mě to samotnou překvapuje.

Jak je možné, že si někoho našel? Minule přišel a byl ostříhaný (prý ho stříhala jeho Hanička), dobře oblečený a celkově úplně jiný. Usmívá se na všechny strany a děti říkaly, jak je šťastný. Jim to nevadí, nová teta je prý bezva, ale já mám příšerný vztek. Nepřála jsem mu nic hrozného, ale vadí mi, že se mu daří. Za tak krátkou dobu se nemohl poučit.

Se mnou se nechtěl změnit a najednou vypadá tak, jako když jsem si ho brala. Já už ho zpět nechci, nesnáším ho za to, že jsem s ním roky trpěla, ale nepřijde mi fér, že je tak rychle šťastný a bezstarostný.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články