Vanda (37): Manžel požádal o rozvod kvůli mému milenci. Přitom se ukázalo, že mi roky zahýbal

Vanda (37): Manžel požádal o rozvod kvůli mému milenci. Přitom se ukázalo, že mi roky zahýbal

Vanda je čerstvě rozvedená a žije sama. Jako důvod rozvodu uvedl její manžel to, že si našla milence. Ona to nijak nepopřela a rozvedli se, jenže teď vyplavaly na povrch jisté věci.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 11. 11. 2020 18:00

Jmenuji se Vanda, deset let jsem byla vdaná za Františka a máme spolu dva syny, Péťu (8) a Kryštůfka (4). Po druhém porodu se naše manželství rapidně změnilo a šlo to z kopce.

Byla jsem na děti sama

Já se plně starala o děti a cítila se zoufalá, protože Franta mi od té doby, co jsem se vrátila z porodnice domů, ani jednou nepomohl. Přitom to byl on, kdo pořád naléhal, abychom měli ještě druhé dítě. Najednou na nás ale neměl čas, všechno ostatní bylo přednější.

Potřebovala jsem mezi lidi

Kdykoliv jsem chtěla, aby vzal alespoň jednoho ze synů na procházku, tak se na něco vymluvil. Když měl Kryštůfek dva a půl roku, domluvila jsem se se svou mámou na občasném hlídání a chodila jsem na poloviční úvazek do práce. Frantu to strašně štvalo a vmetl mi do obličeje, že jsem si ty děti neměla udělat, když se o ně nechci starat.

Nebyla to pravda, kluky miluji, ale být na ně neustále sama a nemít žádnou podporu manžela, bylo těžké. Pracovat jsem chtěla proto, abych měla více peněz, protože Franta mi nedal ani korunu navíc. Ulevilo se mi i psychicky, když jsem byla opět mezi lidmi. Dva týdny poté, co jsem nastoupila do práce, mi oznámil, že dostal nabídku pracovat v jiném městě, ale bude to jen na rok.

Chtěla jsem zahnat samotu

Jenže po měsíci volal, že na víkend nepřijede, protože je unavený. Pak zase nepřijel, protože si prohodil službu, a když už přijel, rychle musel za kamarády a z roku se stal rok a půl. Přestalo mě to bavit a sblížila jsem se kvůli tomu s kolegou z práce. Nechtěla jsem Frantu opustit, jen jsem potřebovala občas nějakou blízkost, intimnosti. Franta na to ale přišel a já nechtěla lhát, tak jsem vše přiznala a prosila o odpuštění.

On ale podal žádost o rozvod, jako důvod uvedl nevěru a ztrátu důvěry a šli jsme od sebe. Když se naši přátelé a známí dozvěděli, že už spolu nejsme, začala jsem ze všech stran slýchat to samé: „Kvůli nevěře? A že on spí s každou druhou, to ti neřekl?“ Zdrtilo mě to. Téměř celé naše manželství měl nějaké známosti, o kterých jsem neměla ponětí, ale že mi to neřekli ani přátelé, to mě bolelo víc.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články