Radek (36): Manželka nalila mému šéfovi mateřské mléko do kávy. Jeho reakce mě pobouřila

Radek (36): Manželka nalila mému šéfovi mateřské mléko do kávy. Jeho reakce mě pobouřila

Radek měl doma návštěvu, přijel jeho šéf a potřebovali spolu probrat práci. Jeho manželka Lenka udělala kávu, a když si šéf poručil mléko, improvizovala s tím, co má. Jaká byla jeho reakce?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 27. 01. 2021 08:30

Před měsícem mi volal šéf, že by se mnou potřeboval něco probrat a zastaví se u mě. Pozval jsem ho dál a sedli jsme si do obývacího pokoje. Je to fajn chlap, dělám pro něj už tři roky. Doteď jsme si vykali.

Chtěl řešit práci

Moje manželka Lenka ho přišla pozdravit později, protože zrovna uspávala naši tříměsíční dceru. „Můžu nabídnout něco k pití?“ usmála se na něj a Aleš odpověděl, že by si dal kávu. Potom na něj zavolala z kuchyně: „Dáte si cukr?“ Aleš houknul zpátky: „Cukr a mlíko, poprosím.“

Tohle nevymyslíš

Chtěl jsem mu říct, že my mléko nekupujeme, ale říkal jsem si, že mu to pak Lenka poví, a dál jsem se věnoval práci. Ona mu za pár minutek přinesla kávu a světe div se, bylo evidentní, že je s mlékem. Aleš se hned napil a pomlaskal si: „Výborná, děkuji.“

Měl jsem to nechat na později, ale nedalo mi to a zeptal jsem se jí, jestli koupila mléko. Lenka ale bez ostychu odpověděla, že ne. „Dala jsem tam mateřské, jestli to nevadí.“ Měl jsem málem infarkt.

„To je VAŠE mléko?“ podivil se Aleš a ona přikývla. Vzápětí se s chutí napil znovu a vychvaloval, jak je lahodné. „A navíc je to zdravější,“ opáčila Lenka a on ji pobídnul, aby si sedla vedle něj. Místo toho, abychom probírali práci, tak si ti dva povídali o zdraví. Pak jsem slyšel něco, kvůli čemu bych si nejradši uřízl uši.

Koukal jsem na to jako blázen

„Myslíte, že byste mi dala do skleničky ochutnat to mléko samotné?“ zeptal se Aleš a Lenka nadšeně odběhla. Za chvíli mu přinesla čerstvě „nadojené“ mléko, jinak to opravdu nazvat nejde! Byl jsem zralý na záchranku, z jeho reakce jsem byl pro změnu na mrtvici. Aleš se strašně divil, že jsem to nikdy neochutnal, když mám takový poklad doma.

Měl jsem co dělat, abych nezačal řvát nahlas, ale on byl od té chvíle jiný. Zaprvé mi navrhl tykání, Lence samozřejmě také, a zadruhé začal jinak přistupovat i k mojí práci. Hloupé je, že k nám teď chodí častěji a pokaždé si vyprosí Lenčino mléko. „Aby zbylo něco pro malou,“ namítl jsem minule, ale ona se zase předvedla. „Prosím tě, já mám toho tolik, vždyť bych praskla,“ řekla a vypnula hruď tak, že se divím, že nezačal Aleš pít přímo od ní!

Je mi to odporné a pokaždé v sobě dusím vztek, ale nemohu nic říct. Práce je pro mě důležitá, snad to nebude dlouho trvat a Lenka s kojením přestane.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články