Vilém (32): Kamarádi dostali bláznivý nápad, jak mi najít holku. Nevěřil jsem, že to vyjde

Vilém (32): Kamarádi dostali bláznivý nápad, jak mi najít holku. Nevěřil jsem, že to vyjde
Zdroj: Freepik

Pro Viléma je seznamování s novými lidmi těžké. Považuje se za introverta a společnosti se spíše vyhýbá. Kamarádi ho proto přinutili založit si profil na seznamce, aby nezůstal do smrti sám. A to ne ledajaký profil...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 03. 2021 06:30

Považuji se za samotáře. Přítomnost více cizích lidí mě děsí. Často nevím, o čem si s nimi mám povídat, takže mezi námi panuje trapné ticho. V této souvislosti jsem se vyhýbal i večírkům, kde bych si mohl najít nějakou přítelkyni.

Prakticky jsem nevycházel z domu

V seznamování mi příliš nepomohla ani moje profese. Jako programátor jsem celou pracovní dobu trávil doma. Do zaměstnání jsem jezdil jen na neodkladné schůzky a těch bylo opravdu málo. Práce z domova pro mě byla ideální a já jsem si na ni rychle zvykl. Postupně jsem ale začal zjišťovat, že svůj byt opouštím jen velice zřídka. Vlastně jen na nákup a na rodinná setkání.

Proto se pro mě seznámení se ženou jevilo jako téměř nemožné. Přitom jsem si přál najít někoho, s kým strávím zbytek života a možná i založím rodinu. Svěřil jsem se se svým problémem kamarádům. Ti mě přinutili, abych si založil profil na seznamce. Řekli mi, že tam určitě někoho najdu.

Vytvořili mi falešný profil na seznamce

Upřímně, moc jsem jim nevěřil. Na seznamky chodí kdejaké existence a já se bál, abych nenaletěl. Nechtěl jsem si začít se zlatokopkou nebo s nějakou, kterou by zaujal jen můj vzhled. Měl jsem dost důvodů, proč si účet na seznamce nevytvořit, ale nakonec mě kamarádi přemluvili. Dokonce dostali nápad, jak bych mohl najít někoho, kdo by mě měl rád takového, jaký jsem.

Jejich nápad byl opravdu bláznivý. Spočíval v tom, že si vytvořím falešný profil. Nebudu programátor, ale prodavač. Na fotce mi přidali 20 kg a moje atletická postava pak rozměry připomínala spíše Homera Simpsona. Jen moje záliby zůstaly nezměněné. Účelem bylo, aby holka, kterou na seznamce oslovím, neznala jen můj skutečný vzhled ani finanční zázemí, ale zaujal ji můj charakter.

Lenku moje finta neodradila

Neuběhl ani týden a k mému překvapení se mi opravdu někdo ozval. Přes týden jsme si psali, než jsem se odhodlal pozvat Lenku na rande. Jevila se jako milá a příjemná žena. Proto mě potěšilo, když na moje pozvání odpověděla ano.

Trochu jsem se bál, jak zareaguje na fakt, že můj profil na seznamce byl falešný. Naštěstí to vzala dobře. Místo toho, aby se naštvala, byla spíše pobavená. Nikdy by ji totiž nenapadlo, že si někdo schválně vytvoří profil, který ho v očích ostatních učiní méně žádoucím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články