PORADNA: Přítel se chce milovat při menstruaci, ale mně se to hnusí. Co s tím, radí psychoterapeutka Samsonová

PORADNA: Přítel se chce milovat při menstruaci, ale mně se to hnusí. Co s tím, radí psychoterapeutka Samsonová
Zdroj: Freepik

V březnu vás zaujal příběh Lucky, jejíž přítel s ní chce spát téměř výhradně v době, kdy má Lucka menstruaci. Té to ale přijde nepatřičné a nedokáže si vzájemnou blízkost užít. Jak najít v posteli shodu, radí zkušená psychoterapeutka Sylvie Samsonová.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 03. 2021 12:00

Lucka popisuje svého přítele jako náruživého. Přesto první tři měsíce problém v sexu neměli. Pak ji ale přítel začal lámat k postelovým hrátkám v době, kdy Lucka menstruovala. Přiznal se jí, že ho to vzrušuje. Jenže ona není schopná mu toto potěšení dopřát. Přijde jí to nechutné, vadí jí krev všude kolem a nedokáže se ani patřičně uvolnit. Její partner to ale nechápe.

Co radí psychoterapeutka Sylvie Samsonová?

Milá Luci, každý má hranice v sexu nastavené jinak. Je mnoho párů, které se oddávají milování i během menstruace, dokonce jsou ženy, kterým pohlavní styk právě v tyto dny uleví od bolesti, a bývají to často ony, kdo muže v tyto dny k milování svádí. To píšu proto, abychom hned na začátku eliminovali otázku, zda váš partner je, či není nějaký divný.

Zásadní je, jak to vnímáte vy sama. Pokud vám milování v době menstruace příjemné není, tak si o tom v klidu s přítelem promluvte, vysvětlete mu svoje důvody. K čemu by vedlo se do čehokoliv nutit? Milování je tím, na co byste se měli těšit, užít si to, proto musí být příjemné oběma.

Promluvte si s přítelem otevřeně o všem, co vám vadí (hygiena, ušpiněné ložní prádlo), a vyslechněte i jeho, proč právě v tyto dny je to pro něj tak atraktivní. Pokud byste nebyli schopni nalézt souznění, určitě se nestyďte vyhledat odborníka, který vám v tomto partnerském soužití může pomoci. Rozhodně však platí stále – nenutit se do ničeho, ani vy, ani on. To by byl začátek konce vztahu. Držím moc pěsti.

Kdo je Sylvie Samsonová: Déle než dvanáct let se věnuje práci s dětmi, zejména těmi, které mají některou ze specifických poruch učení. Posledních osm let je navíc ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál. Více na webu www.sylviesamsonova.cz a eshop.sylviesamsonova.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články