Romana (33): Už na jaře jsme se málem rozvedli. Teď musíme být zase doma a já to nedám

Romana (33): Už na jaře jsme se málem rozvedli. Teď musíme být zase doma a já to nedám

Neustupující situace ohledně koronaviru ničí Romaně manželství. Na jaře byla s manželem zavřená doma a málem se rozvedli, teď se situace opakuje a ona se obává, že to bude konečná.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 18. 10. 2020 06:30

Musím se z toho vypsat, jinak se zblázním. Když jsme s manželem v televizi poslouchali, jak se opět bude všechno zavírat, polil mě pot. Na jaře jsme totiž museli být spolu doma a málem se rozvedli.

První dny vypadaly dobře

Danielovi tenkrát šéf okamžitě nařídil, aby pracoval z domova, a já na tom byla stejně. Ráno jsem odvážela naši Adélku do školky, která byla naštěstí ještě otevřená a pak jsem se vracela domů a budila Dana. První dna dny se to dalo docela zvládnout. Dokonce jsme si říkali, jak je fajn, že se vidíme i přes den a nejen večer.

Bylo to šílené

Jenže Dan si začal poroučet, že chce udělat snídani, ptal se, co bude k obědu, a nedokázal pochopit, že i já mám svou práci a na nějaké vyvařování nemám čas. Dohodli jsme se, že se budeme střídat. Jeden den budu obstarávat jídlo já, druhý den Dan. To samozřejmě v „jeho“ dnech neplatilo. Najednou měl důležitý a hodně dlouhý hovor, musel vyřídit neodkladné emaily a místo dohadování jsem to šla raději udělat.

Když jsem se já potřebovala soustředit, neustále mě rušil kvůli maličkostem. Nejednou jsem si vyposlechla, jak je jeho práce důležitější než ta moje. Hodně jsme se hádali a on mi tak lezl na nervy, že jsem se zase vrátila k cigaretám, což vedlo k dalším hádkám. Byli jsme na rozvod, uprostřed jedné takové, kdy jsme na sebe křičeli, se ozvala rána. Adélka upadla a měla otřes mozku, a to nás spojilo. V mžiku jsme na všechno zapomněli a fungovali zase jako rodina.

Bojím se, že to nedopadne dobře

Léto jsme si nějak užili a vypadalo to na dobré cestě. V srpnu jsem připravovala věci do školy, protože Adélka nastupovala do první třídy. Ve škole byla čtrnáct dní, pak děti poslali domů, protože dva učitelé byli pozitivní, a teď se všechny školy zavřely. Já si zajistila ošetřovné, abych s ní byla doma a Danovi opět nařídili home office.

Situace je u nás taková, že se brzy zblázním. Snažím se dceři věnovat na maximum a večer pracovat, do toho má zase Dan své nesmyslné požadavky a nevidí, že padám únavou. Není pro mě lehké všechno skloubit.

On začal spát v obýváku, protože jsme opět na nože a bůh ví, jak dlouho budeme doma. Když dělám Adélce přestávky, tak si jdu zapálit, což Dana vytáčí doběla, já to ale bez toho nedokážu zvládnout. Myslím si, že tahle karanténa bude naše poslední.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články