Karolína (57): Manžel mi na výroční svatby provedl nejhorší možnou věc. A já pochopila, že jsem roky žila ve lži

Karolína (57): Manžel mi na výroční svatby provedl nejhorší možnou věc. A já pochopila, že jsem roky žila ve lži

Karolínu ani ve snu nenapadlo, že by její manžel nebyl tím, za koho se vydává. Roky žili šťastně, dokonce měli i dvě děti. Jednoho dne ho ale přistihla v nejlepším s jeho kolegou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 07. 2021 09:00

Před více než dvaceti lety jsem ze samého soucitu k manželovi i dětem jsem slíbila něco, co mi přerostlo přes hlavu. Dnes už je možná pozdě cokoliv řešit.

Rozuměl módě víc než já

Poznali jsme se, když mi bylo šestnáct let. Nikdy by mě nenapadlo, že s Radovanem (59) vydržím navěky. Velmi se lišil od ostatních kluků. Dlouho otálel s vůbec prvním polibkem. Měl sklony k tomu se moderně oblékat. Módě rozuměl víc než já, což si myslím, že je u chlapa divné.

Radovan mi často vybíral outfity pro různé příležitosti. Vždycky vše dokázal skvěle sladit. Chodila jsem široko daleko nejlépe oblékaná. Kamarádky mi mého přítele záviděly. Překonali jsme spolu i studium na vysoké škole. Radovan měl jeden jediný sen - mít vlastní kolekci oblečení.

Po studiích jsem dva roky učila na fakultě. Když jsem otěhotněla, Radovan měl v kariéře také skvěle našlápnuto. Dostával zajímavé zakázky. Čas od času si k němu do obchodu zašla i nějaká ta celebrita. Stal se z něj renomovaný módní návrhář. Často chodil na různé večírky, kde se pyšnil svojí prací.

Neustále mluvil o svém kolegovi

Uvnitř to byl ale pořád ten skvělý a skromný Radovan. Tatínkem byl vzorným a hlavně milujícím. Mohli jsme si dovolit mít hned druhé dítě. Peníze se jen sypaly. Já mohla s klidným svědomím zůstat doma. Občas jsem měla pocit, že je Radovan trochu zženštilý, ale omlouvala jsem to prací, která ho živila.

Roky plynuly. Naše manželství bylo idylické. Děti nám dělaly jen samou radost. Když už z nich byly puberťáci, vrátila jsem se na fakultu. To už byl Radovan na vrcholu kariéry. Často chodil domů unavený. Na mé naléhání si k sobě vzal pomocnou sílu. O kom mluvil doma nejvíce, byl Jirka. To bylo samé, jak je Jirka šikovný, Jirka umí, Jirka je hodný, Jirka Jirka Jirka…

Trochu jsem na něj žárlila. Zdálo se, že s mým manželem trávil víc času než já. Jednoho dne nás Radovan seznámil. Neměla jsem z toho dobrý pocit. Jirka si mě měřil očima, jako bych byla vetřelec. Po čase jsem si dokonce zvykla, že Jirka je tématem číslo jedna.

Ani ve snu mě nenapadlo, že je gay

Blížilo se patnáctileté výročí naší svatby. Vzala jsem si půldenní volno a cestou z fakulty nakoupila s myšlenkou, že pro nás připravím romantickou večeři. Radovan o mém plánu nevěděl. Sotva jsem strčila klíče do zámku, bylo jasné, že je doma. Rychle jsem schovala tašky a šla ho pozdravit. Z ložnice vycházely jednoznačné zvuky. Bez váhání jsem otevřela dveře a uviděla Radovanova nahá záda. To, kdo ležel pod ním, jsem zjistila záhy. ,,Ahoj, Karolíno,“ pozdravil mě Jirka.

V samém šoku jsem utekla. Vylétla jsem z baráku jako střela. Jen jsem běžela a brečela. Domů jsem se vrátila až večer. Radovan odvezl děti ke své sestře. ,,Jak jsi jen mohl?“ ptala jsem se. ,,Chtěl jsem to překonat, ale nešlo to. Prosím neopouštěj mě a hlavně, neříkej to dětem,“ žadonil. Dlouho jsem váhala, zda na to přistoupím. Nechtěla jsem rozbíjet rodinu. Dodnes si hrajeme na manžele. Na mamku a taťku, co se mají rádi. Roky žiji ve lži a život mi pomalu utíká.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články