Arnošt (45): Manželce nejsem dost dobrý. Řekla, že bude raději lesba, a odešla ode mě

Arnošt (45): Manželce nejsem dost dobrý. Řekla, že bude raději lesba, a odešla ode mě
Zdroj: Freepik

Manželství se někdy nemusí vydařit. Dva lidé se přestanou milovat a jdou si na nervy. V tom případě není nad čím dlouho přemýšlet. Než být s osobou, kterou nesnášíte, je lepší požádat o rozvod. Do podobné situace se nedobrovolně dostal i Arnošt.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 06. 2021 10:00

S Olinkou (44) jsme žili patnáct let. Poznali jsme se na jedné kulturní akci. Hned mě okouzlila. Byla to žena, za kterou se otočil každý chlap, ale jen já jsem měl dost odvahy ji oslovit. Myslel jsem si, že mě pošle do háje nebo že řekne, že má přítele, ale ona mě překvapila. Nechala se pozvat na skleničku a strávili jsme spolu krásný večer.

Myslel jsem si, že ona je ta pravá

Jedním rande to ale neskončilo. Naše láska měla teprve začít. Vídali jsme se pravidelně. Chodili na různé výstavy, do divadla i do kina. Bylo mi v její přítomnosti tak příjemně, jak už dlouho s nikým ne. Po několika měsících chození jsem jí navrhnul, jestli by se ke mně nechtěla přestěhovat. Souhlasila.

Po několika dalších letech společného soužití jsem věděl, že je to ta pravá a požádal ji o ruku. Znovu souhlasila a my chystali svatbu. Myslel jsem si, že spolu zestárneme. Ale moje plány se ukázaly jako liché.

Poslední měsíce nám to neklape

Několik posledních měsíců nám to moc neklape. Náš sexuální život se ocitl na bodu mrazu. Chodíme kolem sebe jako dva cizí lidé. Ráno se nepozdravíme a večer, než jdeme spát, si ani neřekneme dobrou noc. Všechna vášeň a láska z našeho vztahu vyprchala. Nevšiml jsem si toho jen já. Olinka to viděla úplně stejně.

Během jedné z našich hádek mi řekla něco, na co nemůžu zapomenout. „Jsi tak odporný, Arnošte. Opravdu nechápu, že jsem kdy s tebou mohla začít chodit. Raději budu lesba, než abych s tebou musela strávit byť jen jednu hodinu,“ řekla mi dost naštvaně. Neměl jsem čas na její výrok zareagovat. Odběhla a vrátila se s kufry.

Požádala o rozvod

Ještě ten večer se ode mě odstěhovala. Je to jako zlý sen. Nějak nejsem schopný pochopit, co se v našem vztahu tak strašně pokazilo. Nebo co špatného jsem udělal já. Snažil jsem se chovat, jak nejlépe jsem uměl. Olinku mám stále rád a náš rozchod mě mrzí.

Nevím, co jsem jí nedopřál, že mě opustila. Zvlášť mě mrzí to, co mi řekla při hádce. Ještě teď, když na to pomyslím, tak to bolí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články