Ben (48): Neusnesl jsem svůj úspěch. Rozbil jsem vše, na čem mi kdy záleželo

Ben (48): Neusnesl jsem svůj úspěch. Rozbil jsem vše, na čem mi kdy záleželo
Zdroj: Freepik

Úspěch v práci či splnění životního snu, to všechno může ovlivnit chování člověka. Ben udělal díru do světa, bohužel přitom zahodil vše, na čem mu kdy záleželo. Uvědomil si to až teď, když je pozdě cokoliv řešit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 06. 2021 10:00

Už od malička jsem chtěl něčeho dosáhnout. Být úspěšný, mít hodně peněz a vědět, že mě lidé uznávají. Byl jsem k tomu veden rodiči. Chtěli pro mě vždy to nejlepší. Když jsem prokázal talent na jazyky, zaplatili mi všemožné kurzy, abych se v nich zdokonaloval. Když jsem v pozdějším věku zjistil, že ekonomie je směrem, který se chci ubírat, znovu mě finančně podporovali.

Úspěch byl pro mě vším

„Žádný sen není tak velký, abys ho nemohl dosáhnout. Vždy to chce jen zatnout zuby a pořádně pracovat,“ slýchal jsem snad už od narození. Za představa se mi líbila. Opravdu jsem chtěl něčeho dosáhnout, a proto jsem začal ve škole makat. Byl jsem nejlepší ze třídy a jít na vysokou školu byl můj cíl. Po dvou semestrech na vejšce jsem poznal Kláru, která byla stejně stará jako já.

Hodně jsme si rozuměli, měli jsme toho spoustu společného. Po nějakém čase jsme spolu začali bydlet. Klára byla úžasná, ve všem mě podporovala a věděl jsem, že se na ni mohu spolehnout. Nakonec jsem vysokou školu dokončil a našel si vysněnou práci. S Klárou po boku a miminkem na cestě jsem se cítil jako pán světa.

V práci jsem povýšil

Ale nevedlo se mi jen v soukromí, můj profesní život byl snad ještě lepší. Všichni nadřízení mě chválili, byl jsem pro ně nepostradatelný. Moje nápady se rychle realizovaly a ve firmě si uvědomili, že jsem pro ně ten pravý, do koho investovat.

Tak mě poprvé povýšili. Došlo k tomu ještě několikrát, dokud jsme se nestal nejmladším ředitelem firmy. Měl jsem velkou zodpovědnost a bral hromadu peněz. Můj sen se mi splnil, konečně jsem něčeho dosáhl, ale můj soukromý život skomíral. Kláru jsem s dítětem skoro neviděl a svůj nahromaděný adrenalin jsem chodil vypouštět jinam.

Moje zálety mě stály rodinu

Miloval jsem, když jsem mohl v obleku přijít do baru a všichni v místnosti ztichli. Hned jim bylo jasné, kdo je tam pán. Nemusel jsem nikdy za žádnou ženou dolézat, abych ji sbalil. Pokaždé za mnou přišly samy, dostat je do postele pak byla brnkačka.

Můj život tvořily vztahy na jednu noc. Trvalo zhruba rok, než Klára na moje nevěry přišla. Vždy jsem jí nasliboval, že to je naposledy a už to nikdy neudělám. Nemohl jsem si ale pomoc. Nakonec Kláře došla trpělivost a požádala o rozvod.

Od mých avantýr uběhlo skoro patnáct let. Můj syn už je v pubertě a já ho vídám jen občas. Klára si našla někoho jiného, s nímž má další dítě. „To víš, nežije svou prací, a hlavně mi nelže,“ řekla mi, když mi oznamovala, že se vezmou. Já nakonec zůstal sám. Zanedlouho mi bude padesát, syna skoro nevídám a moje exmanželka má novou spokojenou rodinu. Už je pozdě odčinit to, co jsem udělal.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články