Žaneta (45): Manžel dostal dceru do strašné situace. Nevím, zda mu to kdy dokážu odpustit

Žaneta (45): Manžel dostal dceru do strašné situace. Nevím, zda mu to kdy dokážu odpustit
Zdroj: Freepik

Odhalit partnerovu nevěru někdy znamená konec vztahu, někdy se přes to přenesete a vztah pokračuje dál. Co když je ale do těchto problémů zapleteno i vaše dítě? Podobný případ zažívá paní Žaneta, která odhalila manželovu nevěru tím nejhorším možným způsobem.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 05. 2021 10:00

Naše manželství s Bedřichem (44) trvá skoro patnáct let. Narodily se nám dvě krásné děti. První přišel na svět Hynek (14), pak se mi dlouho nedařilo otěhotnět. Nakonec se nám narodila Alžběta (9). Mám obě děti opravdu moc ráda a udělala bych pro ně všechno na světě. Nejsem si ale jistá, jestli to tak cítí i manžel. To, do čeho zapletl moji malou holčičku, mu stěží odpustím.

Náznaky nevěry jsem ignorovala

Naše manželství nebylo nijak zvlášť šťastné, ale snažili jsme se spolu vycházet především kvůli dětem. Lásku jsme k sobě cítili, ale nebyla tak vášnivá jako na začátku. Před rokem jsem si začala všímat, že se Bedřich chová jinak. Chodil z práce stále později. Pokaždé, když mu někdo zavolal, rychle odcházel z místnosti.

Mně ale nic nedošlo. Proč by taky mělo? O nevěře jsem ani na chvilku nepřemýšlela. Prvním vykřičníkem pro mě bylo, když jsem viděla, jak Bedřich o něčem mluví s Bětkou. Vypadalo to, že se dceři rozhovor nelíbí, celou dobu se ošívala a hned jak skončil, utíkala pryč. Večer jsem se jí ptala, o čem s tátou mluvila, ale nic jsem z ní nedostala.

Dcera mi nakonec všechno řekla

Jednoho dne ale pravda stejně vyšla najevo. Zrovna jsem dovařila večeři a začala shánět děti, aby šly jíst. Bětku jsem dlouho nemohla najít. Nakonec jsem zjistila, že sedí venku na lavičce a pláče. Nemohla jsem nejdřív pochopit, co se děje. Myslela jsem, že se třeba pohádala s kamarádkou. Pravda ale byla úplně jiná.

„Copak se děje, Bětko? Přestaň plakat,“ chytla jsem ji kolem ramen a začala ji utěšovat. Mezi vzlyky jsem rozeznávala slova. „Maminko, musím ti říct něco tajného,“ brečela mi v náručí. „Viděla jsem tátu, jak se líbá s nějakou ženou, a pak mi zakázal ti o tom říct,“ vysoukala ze sebe.

Dvojitou zradu manželovi neodpustím

Bylo mi jí chudinky líto. Je tak mladá a už se musí trápit dospěláckými věcmi. Nebyla jsem ani tolik naštvaná na Bedřicha kvůli tomu, že mě podvádí, jako kvůli tomu, že do toho zatáhl naši dceru. Co si z toho Bětka může odnést? Maximálně to, že je lhaní v pořádku. Nakonec jsem zjistila, že mě Bedřich podvádí už půl roku. Bětka to přede mnou musela tajit skoro čtyři měsíce. Strašné! Tohle mu asi nikdy neodpustím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články