Patricie (33): Máme s mužem podobně problematickou povahu. Přesto nikoho jiného nechceme

Patricie (33): Máme s mužem podobně problematickou povahu. Přesto nikoho jiného nechceme
Zdroj: Freepik

Patricie a její manžel Honza jsou velmi výbušní. Jejich domácnost často připomíná spíš bojiště než šťastný domov. Přesto jim to takhle vyhovuje a za jiné partnery by se rozhodně neměnili.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 02. 05. 2021 10:00

S manželem jsme jako oheň a voda. Neshodneme se snad vůbec na ničem, a proto jsou hádky na denním pořádku. Oba jsme tvrdohlavé a výbušné povahy, které odmítají ustoupit, a především si myslí, že mají vždy pravdu.

Už naše první setkání skončilo konfliktem

S Honzou jsme se seznámili před pěti lety v obchodě. Oba jsme sáhli po téže věci. Nutně jsem potřebovala domů nový nuž na pečivo, ale Honza ho potřeboval taky. K naší smůle tam byl už jen jediný. S rozhodnutím se svého úlovku nevzdat jsem se narovnala a vzdorovitě pohlédla do očí muži, který mě chtěl o nůž připravit. Ten nůž je můj,“ řekla jsem mu rozhodně, a než se stačil ohradit, už jsem odcházela pryč.

Myslela jsem si, že jsem vyhrála, a proto mě překvapilo, když se muž za mnou rozběhl a oznámil mi, že mi ho přenechá, jen pokud ho pozvu na kávu. Teprve tehdy jsem si pořádně prohlédla svého soka a s překvapením zjistila, že pozvání na kávu není tak špatný nápad.

Na schůzce jsme si krásně popovídali a mně došlo, jak moc se mi ten muž líbí. Doufala jsem proto, že jen u jednoho rande nezůstaneme. To jsme taky nezůstali, za rok jsme se spolu sestěhovali a za další dva roky se vzali. Dalo by se tedy říct, že díky naší první hádce jsme se do sebe zamilovali.

Nám to takhle vyhovuje

Ani ne po dvou letech manželství jsme se ani jeden neuklidnili. Jsme prostě takoví. Když se nám něco nelíbí, prostě to řekneme, i když víme, že to dozajista mezi námi vyvolá hádku. Někdy to u nás spíš připomíná italskou domácnost než tu klidnou českou.

Naše jediné štěstí a důvod, proč nám to ve vztahu tak funguje, je, že na sebe nevydržíme být naštvaní moc dlouho. Do deseti minut po skončení hádky už je to, jako by se nic nestalo. Takovéto návaly naštvání a usmiřování můžeme mít i několikrát za den.

Přestože se to většině lidí, co nás zná, zdá naprosto neúnosné, tak bych v životě neměnila. Honzu miluji z celého srdce. A miluji ho právě proto, že si umí stát za svým. Díky našim stejným tvrdohlavým povahám aspoň můžeme být vděční, že u nás doma není nuda, a hlavně mezi námi nelétá nic nevyřčeného.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články