Iveta (27): Po narození našeho děťátka se neshodneme na jedné zásadní věci, možná zůstanu sama

žena
Zdroj: Freepik.com

Iveta se seznámila mužem, který se zdál jako ideální partner. Až nyní ví, že vše trochu uspěchali a měli se lépe poznat. Teď se jim narodilo miminko a Iveta stojí před velmi těžkým až možná životním rozhodnutím.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 08. 2020 08:00

S Patrikem (35) jsem se seznámila na oslavě společné kamarádky. Od ostatních mužů se lišil v tom, že vyznával více zdravý životní styl, hodně jedl i to, co sám vypěstoval. Autem jezdil minimálně, jinak se snažil všude jezdit na kole. Velmi se mi jeho způsob života líbil.

Zhruba po roce vztahu jsem otěhotněla. Dítě jsme sice ještě neplánovali, ale když se nám takto poštěstilo, těšili jsme se. Patrik byl velice vnímavý, co se mého těhotenství týče, snažil se mi pomoci s domácností, nakupoval a vlastně i vařil. Snažil se dbát o to, jak se v těhotenství stravuji, aby bylo miminko správně živené. Přišlo mi to nádherné.

Nadešel čas řešit výbavu pro miminko, jméno a další věci s tím spojené. Na všem jsme se shodli. Byla jsem šťastná, že mám takového chlapa. Svatbu jsme odložili, až bude dítě větší.

První neshoda

Dostala jsem od kamarádek mnoho knížek o tom, jak probíhá porod, co se děje po narození, jaká vyšetření a očkování miminko musí podstoupit. Jednou u večeře jsem toto téma otevřela. Při vyslovení očkování se Patrik naježil a řekl, ať si to strčí doktoři za klobouk, naše děťátko nic takového podstupovat nebude. To jsem nemohla přejít. Měla jsem toho už dost nastudováno a vysvětlila mu, že povinná očkování smysl mají a chci, aby je naše dítě mělo.

Neskutečně se rozčílil a jako smyslu zbavený na mě křičel, že jsem jak ovce, která se nechá masírovat nátlakem společnosti. Bouchl do stolu a velmi jasně řekl, že na žádné očkování v životě nepřistoupí.

Buď bude po jeho, nebo odejde

Až do porodu jsme toto téma nerozebírali, jen jsem nechávala schválně na stole otevřené články o tom, jak je očkování důležité, že třeba změní názor. Bylo pondělí a mě praskla plodová voda, přišly kontrakce a okamžitě se jelo do nemocnice. Porod trval 6 hodin, vše šlo dobře. Narodil se nám chlapeček Tobiáš.

Po návratu z porodnice nás čekala první návštěva u pediatra, kde nám nastínili, kdy se začne očkovat. Doma jsem řekla, že v 9. týdnu života dáme první očkování. Přítel se znovu hrozně rozzlobil a začali jsme se hádat. To, co mi řekl, mě doslova položilo. "Pokud se rozhodneš, že necháš Tobiáše naočkovat, odejdu. Nepřenesu to přes srdce. Jsem přesvědčený o tom, že to není správné a vnitřně s tím nesouhlasím," zareagoval tvrdě.

Jsem na pokraji zoufalství. Když nechám Tobíka naočkovat, abych ho uchránila, odejde Patrik. V opačném případě sice budeme všichni spolu, ale budu žít ve strachu, jestli jsem svoje dítě neohrozila. Za chvíli máme domluvený termín u pediatra.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články