Libuše (35): Jsem těhotná a manžel udělal něco, co mu asi nedokážu odpustit

žena
Zdroj: Unsplash.com

Paní Libuše si myslela, že svého manžela zná a nebude muset v jejich vztahu nikdy řešit otázku, zdali chce, aby vychovávali jejich dítě spolu. Stalo se ale to, že společné peníze rozházel hodně špatným způsobem. Jak se paní Libuše zachová?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 07. 2020 11:00

Bydlíme s manželem Miroslavem (37) ve starém bytě. Už roky dáváme peníze stranou na nové bydlení. Já jsem ve vysokém stupni těhotenství a rádi bychom přivezli miminko už do nového.

Nečekaná výpověď

Jednou přišel Mirek z práce velmi přepadlý, bylo jasné, že se něco stalo. ,,Víš, Libuško, dnes jsem dostal výpověď,“ řekl smutně. Dlouhodobě nevycházel se svým šéfem a ten využil příležitosti a propustil ho. "Neboj se, to zvládneme," snažila jsem se ho podpořit.

Já jsem dále chodila do práce a manžel se snažil hledat zaměstnání. Jednou večer se ale nevracel domů, vlastně jsem ani nevěděla, kde je. Těhotenství mě zmáhalo, usnula jsem na gauči. Vzbudil mě až smích manžela, že se tady válím jak vyvrhnutý vorvaň. Nikdy takto se mnou nemluvil. Byl opilý, to jsem poznala hned. Nechtěla jsem ho dráždit, ztratil práci, potřebuje čas to rozchodit.

Bohužel, Mirek ve svých návštěvách hospod pokračoval, a to denně. Někdy jsem už spala, takže jsem ten pohled na něj nemusela snášet. Někdy byl tak hlučný, že mě vzbudil a hádali jsme se. Vydržela jsem to dva měsíce, pak jsem na něj udeřila, že pokud si nenajde práci, bude problém rodinu uživit a já měla za 2 měsíce rodit. Nevypadal na to, že by si vážnost naší situace s jedním příjmem, a to jen z mateřské, uvědomoval.

Na účtu nebylo ani na rohlík

Napadlo mě zajít do bankomatu, ověřit stav na spořicím účtu a při nejhorším si z něj v případě nouze pár korun vzít, kdyby manžel práci ještě nějaký čas neměl.

Málem jsem porodila přímo na ulici. Zůstatek na účtě - nula. Četla jsem to snad stokrát a říkala si, to není možné, to je nějaká chyba, má tam být skoro půl milionu korun. Požádala jsem úřednici v bance, aby stav konta ověřila. Bohužel, zopakovala mi to, co jsem si už přečetla. Účet je prázdný.

Přiznal se

Udeřila jsem na manžela, který byl výjimečně doma. ,,Mirku, kde jsou všechny peníze ze společného účtu." Posadil mě na sedačku a začal vyprávět, že když přišel o práci a chodil každý den do hospody, napil se, dostal skvělý nápad, zkusit štěstí v automatech. Každý den vybral 20 tisíc a naházel je tam.

Mám zlost, vztek, chce se mi brečet, utéct někam hodně daleko. Jak nám to mohl udělat? Měsíc před porodem, žádný byt nebude, nemáme nic, všechno zkazil. V tuto chvíli mam za 14 dní termín porodu, do té doby ho nechci vidět. Možná už vlastně nikdy. Můžu mu vůbec někdy ještě věřit?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články