Klára (52): Dcera kvůli nešťastné lásce udělala hroznou hloupost. Riskovala to nejcennější

Klára (52): Dcera kvůli nešťastné lásce udělala hroznou hloupost. Riskovala to nejcennější

Klára ztratila před třemi lety manžela a zůstala s dcerou Klaudií sama. Ta se dostala na prestižní univerzitu, zamilovala se, ale když zjistila, že její vyvolený miluje někoho jiného, udělala něco děsivého.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 01. 07. 2020 11:00

Jmenuji se Klára a je mi dvaapadesát. Manžel Zdeněk zemřel před třemi lety při vážné autonehodě, a tak jsme s dcerou Klaudií (22) zůstaly samy. Klaudie byla vždycky chytrá holka a nikdy s ní nebyly žádné problémy, ba naopak dělala nám ze života jen radost! Hlavně, když se po dokončení gymnázia dostala na první pokus na prestižní univerzitu.

Bláznivě se zamilovala

Klaudie neměla nikdy moc přátel a myslela si, že nástupem na vysokou školu se to prolomí a bude mít kolem sebe lidi se stejnými zájmy a snadněji se seznámí. Ale ani po nástupu na fakultu se situace nezměnila a Klaudie zůstávala sama. Po roce studií se jí to konečně podařilo a seznámila se s Richardem (24). Richard byl o dva roky starší, ale studoval stejnou fakultu a dokonce i stejný obor.

Konečně byla šťastná, a i když to dlouho tajila, já věděla, že i zamilovaná. S Richardem trávila veškerý volný čas a neustále mi o něm básnila. Já jí říkávala, ať není tak hrrr. Ale nedala si říct. Jednoho večera mi volala a hrozně brečela: ,,Mami, on miluje jinou.“  Řekla jsem jí, že to přejde, a že takových Richardů ještě bude. A domluvili jsme se, že se druhý den sejdeme a popovídáme si.

Život už nemá cenu

Klaudie ale na domluvenou schůzku nedorazila. A ani nebrala telefon! To mi přišlo hodně divné. Klaudie taková není. Nikdy se nestalo, že by nepřišla, nebo se alespoň neomluvila. Pár minut na to mi zvonil telefon a z druhého konce se ozvala Klaudiina spolubydlící: ,,Vaše dcera je v nemocnici, pokusila se zabít.“ V té chvíli jsem myslela, že je to můj konec. Co jsem to za matku, že jsem neodhadla, jak se má dcera doopravdy cítí. Kde jsem udělala chybu, že si sáhla na to nejcennější? Na život! Bylo to kvůli Richardovi a já se cítila a stále cítím jako nejhorší matka pod sluncem. Klaudie je hospitalizovaná a podstupuje psychiatrickou léčbu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články