Ruda (41): Manželka přestala pít a je s ní nuda. Miluji ji, ale na zábavu mám jinou

Ruda (41): Manželka přestala pít a je s ní nuda. Miluji ji, ale na zábavu mám jinou

Ruda má trochu problém se svojí manželkou Katkou. Ta se totiž rozhodla, že nebude pít, a to se mu nelíbí. Podle něj byla předtím daleko zábavnější a příjemnější. Ruda se nám svěřil, jak s tím naložil.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 05. 12. 2020 15:00

Možná to bude znít zvláštně, ale vždycky, když jsme s Katkou (35) popíjeli, byla to neuvěřitelná legrace. Ona nikdy nebyla agresivní nebo hádavá, když byla napitá. To se ovšem nedalo říct o ženách mých kamarádů.

Užíval jsem si to

Měl jsem naše alkoholové večery rád. Nebylo to tak, že bychom se opíjeli do němoty. Dvě sklenky Katce stačily, aby se hezky uvolnila, a já si to neskutečně užíval. Před šesti lety otěhotněla, a to měla samozřejmě po dobu těhotenství a kojení pauzu. Když přestala malého kojit, zase jsme tu a tam společně popíjeli.

Nevím, co se stalo

Nemuseli jsme ani chodit do hospody. Katka byla tak zábavná, že jsme nepotřebovali jiné lidi, vystačili jsme si sami. Jenže už to bude skoro rok, co jsem večer otevřel víno a Katka řekla, že si nedá. Myslel jsem, že jí není dobře, ale ona si nedala ani další večer a později mi oznámila, že už pít nebude.

Děláš, jak kdybychom byli alkoholici. Však jedna dvě skleničky nikomu neuškodí,“ namítal jsem. Ona trvala na svém, že prý potřebuje čistou mysl. Každý den jsem slyšel slovo detox. Já si ale dával dál, jak jsem byl zvyklý, což se jí moc nelíbilo. Měl jsem dobrou náladu, vymýšlel jsem zábavu a ona se vůbec nechytala. Ještě mi vynadala, že jsem opilec, přitom jsem měl teprve druhou skleničku. Není s ní vůbec řeč, chodí doma protivná a tváří se jako kakabus.

Přestalo mě to bavit

Napadlo mě, jestli nemá zdravotní problémy a něco mi netají, ale říkala, že je zdravá, jen už nemá chuť. Byl jsem zvědavý, jak dlouho jí to vydrží, a občas jsem jí nabízel víno, ale nepovolila. Kdykoliv jsem měl v ruce skleničku, obracela oči v sloup. Od té doby, co přestala pít, je nepříjemná a žít vedle ní mě nebaví. Byla s ní legrace, teď je ale nudná, nezasměje se ničemu, nic se jí nelíbí. Nepřipila si se mnou šampaňským ani na moje narozeniny. „Už z principu to nebudu porušovat,“ řekla.

Znovu jsem se ptal, jestli ji něco netrápí. Však jedna sklenička dobrého červeného vína je naopak prospěšná. Přestalo mě to bavit, až jsem si dal jednou po práci skleničku s kolegyní. Bylo to moc příjemné, tak jsme to začali dělat každý pátek, a když byly zavřené hospody, chodili jsme k ní. Smějeme se, povídáme si, občas probíráme i intimnější věci, ale nic se mezi námi nestalo.

Jenže nejsem schopen říct, jak dlouho to vydržím. Manželku miluji, ale doma mě čeká nepříjemná fúrie, zatímco kolegyně nezkazí žádnou legraci.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články