Květa (38): Díkybohu za rozbitou domácnost. Z hodinového manžela se stal opravdový

Květa (38): Díkybohu za rozbitou domácnost. Z hodinového manžela se stal opravdový

Květa zůstala se synem sama a potřebovala pomoc v domácnosti. Věci, které dříve dělal její manžel, nezvládla, proto si zavolala hodinového manžela. Jenže nakonec se ukázalo, že hodina tak úplně nestačila...

Tereza Procházková
Tereza Procházková 01. 12. 2020 10:00

Když mě opustil manžel Pepa, zůstala jsem sama se synem. V té době mu bylo jedenáct let a bylo to pro mě velice těžké.

Myslela jsem, že moc pracuje

Zjistila jsem totiž, že manžel nepracuje tak, jak tvrdil. Večery, kdy jsem mu psala, že na něj myslím a doufám, že se vrátí brzy z práce, trávil u milenky, která měla dokonce dvě děti. To mě na tom mrzelo nejvíc, že se místo Honzíkovi věnoval cizím dětem.

Nestačila jsem na to

Rozvod proběhl v klidu, Pepa se bez řečí odstěhoval a my zůstali sami. Nejdříve se to dalo zvládat, ale později jsem si uvědomila, jak mi doma mužská ruka chybí. Baráček, kde jsme zůstali, nebyl nejnovější a spousta věcí v něm přestalo fungovat.

Když jsem se o tom bavila s kamarádkou, poradila mi, že kdysi využila službu hodinového manžela. „Hele, on ti opraví skoro všechno a nebudeš mít u toho nervy jako s Pepou.“ Sehnala jsem si číslo a zavolala tam. Přišel takový milý chlapík a pustil se do díla. Neremcal u toho, byl rychlý, šikovný, uklidil si po sobě a já byla velice spokojená.

Opravil i to, co jsem nečekala

Pak jsem si udělala seznam věcí a opět mu zavolala. Radek posekal celou zahradu, pomohl mi s rozbitými vraty u garáže a jinými drobnostmi a sám od sebe se nabídl, že mi přivrtá zrcadlo, které Pepa dlouhé roky přehlížel. Byla jsem z něj unešená, vždycky jsme si dali kávu, pár minut si popovídali a práce od něj byla perfektní. Najednou jsem měla pořád dobrou náladu a Radek mi přišel jako můj dlouholetý známý.

Poslední věc, která mě napadla, byla v ložnici. „Už roky spím na zničeném roštu. Vidíš, mám to podložené knihami,“ ukázala jsem mu to. Radek se na mě podíval: „Proboha. Potřebuješ mít kvalitní spaní. A nejlépe i někoho, kdo ti k tomu pomůže.“ Políbila jsem ho. Teď už jsou to tři roky, co jsme spolu. Rok jsme manželé a nemůžu být šťastnější. V domácnosti všechno funguje, ale já jsem nejvíc vděčná za opravenou duši, to se totiž Radkovi povedlo ze všeho nejvíc.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články