Věra (37): Patnáctiletý soused o mně vykládá, že jsem ho učila líbat. Teď abych se odstěhovala

starší žena
Zdroj: Unsplash

Věra si žila v poklidu se svou třináctiletou dcerou. Partnera si po rozvodu nechtěla hledat a plně jí vyhovovalo, že má teď čas pro sebe. Když se dala do řeči se svým patnáctiletým sousedem, netušila, co se z jednoho rozhovoru vyklube za problémy. Přečtěte si, s čím se nám svěřila.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 02. 09. 2020 11:00

S manželem jsme se před rokem rozvedli a máme spolu dceru Sofii (13). Střídavou péči jsem nechtěla, a tak jsme se dohodli, že bude dcera s tátou trávit víkendy. Fungovalo to dobře, ze začátku jsem z toho byla nervózní, ale pak se mi zalíbilo, že mám čas sama pro sebe. Chodila jsem cvičit a užívala si volno.

Když byla Sofie u táty, vracela jsem se z nákupu, a jak jsem dávala jídlo do lednice, najednou se v kuchyni objevil sousedovic kluk Jindra. Strašně jsem se ho lekla a on mi vysvětlil, že jsem nechala klíče v zámku, tak se bál, jestli se mi něco nestalo. Poděkovala jsem mu za jeho starost a nabídla mu džus. Jindra povídal, jak se měl s rodiči na dovolené. „Strašná pruda,“ prohodil otráveně a já vyprskla smíchy. „No jo, v patnácti jsou už rodiče trapný, co?“ smála jsem se. Pořád s ním prý jednají jako s dítětem, a ještě ho donutili, aby nosil rovnátka. Já mu je naopak pochválila, ale on začal říkat, jak ho omezují, zůstává mu v nich jídlo a jeho slečna se s ním kvůli tomu rozešla.

Chtěla jsem ho jen povzbudit

Vím, jak pubertální děti vnímají všechno přehnaně, tak jsem ho nechtěla shodit a dodala jsem, že chápu, že je z toho smutný. „Od té doby, co je mám, jsem se s nikým nelíbal.“ Chtěla jsem ho povzbudit, tak jsem řekla, že to chce cvik a brzy při líbání žádná rovnátka vnímat nebude. Jindra se rozloučil a odešel.

Ten den jsem si zašla s kamarádkou na skleničku a měla jsem trochu víc než obvykle a slušně jsem to cítila. Jak jsem se snažila odemknout dveře od bytu, uslyšela jsem za sebou hlas. „Co jste provedla mýmu klukovi?“ a tam stála maminka Jindry. Nechápala jsem, o čem mluví, a hlavně jsem měla co dělat, abych stála rovně. Jindra doma rodičům nakukal, že jsem ho odpoledne u sebe doma učila líbat.

Prý jestli na mě zavolali policii

Vytřeštěně jsem na ni koukala a vysvětlovala jí, že nic takového se nestalo. Pouze byl u mě a bavili jsme se o rovnátkách. „O líbání padla jen jedna věta,“ přesvědčovala jsem ji, ale nezdálo se, že by mi věřila. Zvyšovala na mě hlas, že se nemám co bavit s jejím synem o líbání. A už vůbec ne ho tahat ke mně domů. Byla jsem příliš opilá na to, abych vedla slušnou konverzaci, takže jsem se omluvila a šla jsem spát. Od toho dne se ale po domě začalo šuškat, že jsem ta, co líbá mladé kluky, a paní prodavačka v našem krámku se ptala, jestli už na mě poslali policii.

Dokonce to slyšel mi můj bývalý manžel, a i když mu je jasné, že bych toto nikdy neudělala, stejně mi se smíchem volal, jestli mi ten rozvod nestoupl do hlavy. S rodiči jsem už mluvila, přestože jsme si to vyjasnili, klepy se šíří dál od jiných sousedů. Vážně přemýšlím nad tím, že bych se odstěhovala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články