Luboš (29): Od chvíle, kdy přítelkyně otěhotněla, dělám všechno sám. Její poslední prosba mě dorazila

Luboš (29): Od chvíle, kdy přítelkyně otěhotněla, dělám všechno sám. Její poslední prosba mě dorazila
Zdroj: Freepik

Těhotenství by mělo být pro nastávající rodiče šťastným obdobím. Je ovšem jasné, že každá žena to prožívá jinak. Pro některou se nic moc nemění, jiná ho vnímá jako horor a nutně potřebuje podporu partnera. Luboš se snaží všemožně pomáhat, ale má pocit, že toho jeho přítelkyně začíná zneužívat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 06. 2021 13:00

S Norou (27) žiju skoro tři roky. Ani jeden z nás jsme rodinu neplánovali, ale když mi přítelkyně před pěti měsíci oznámila, že čeká miminko, byl jsem tou zprávou upřímně nadšený. Začal jsem plánovat, co v budoucnu s naším dítětem všechno podnikneme. Jak přestavíme byt, abychom ho přizpůsobili dítěti, i jak se budeme stýkat s kamarády, co rodiny už mají.

Udělal bych pro ni cokoliv

Moje nadšení bylo přímo hmatatelné. Všude, kudy jsem chodil, jsem nemyslel na nic jiného. Konečně budu táta,” znělo mi pořád v hlavě. Už od začátku jsem se snažil držet Noru v co největším klidu. Nechtěl jsem, aby se stresovala. Nenechal jsem ji nic tahat. Snažil jsem se pro ni být co největší oporou.

Když ji přepadly ranní nevolnosti, držel jsem jí při zvracení vlasy. Hned jsem nakoupil všemožné těhotenské vitamíny, aby bylo všechno v pořádku. Moc jsem se na naše budoucí dítě a život těšil.

Teď dělám úplně všechno

Rád jsem pro Noru dělal různé věci. Věděl jsem, že bude kvůli těhotenství častěji unavená a chtěl jsem, aby odpočívala. Proto jsem myl nádobí, vařil a snažil se pro Noru udělat první poslední. Přece jen v sobě nosí nový život a to je velká práce a zodpovědnost.

Před měsícem mi došlo, že doma dělám úplně všechno, zatímco Nora odpočívá. Když přijde z práce, lehne si k televizi a začne koukat na Netflixu na seriály a reality show. U toho vydrží, dokud nepřijde čas spát. Já přiběhnu z práce a doma mě čeká obvyklý shon spojený s péčí o domácnost. Rád to pro ni dělám, ale Nora opravdu nehne ani prstem.

Už mi to přijde přes čáru

Ze začátku mi to tolik nevadilo, ale teď mi postupně dochází trpělivost. Chovám se k ní jako k princezně a ona mi vůbec nepoděkuje. Korunu tomu nasadila, když jsem po náročném dni přišel domů a našel jsem ji v obvyklé poloze u televize. Chtěl jsem také odpočívat, měli jsme toho v práci hodně. Ale Nora pro mě měla přichystané jiné plány. Už ve dveřích jsem z obýváku slyšel: „To jsem ráda, že si konečně přišel! Mě dnes tak strašně bolí záda a nohy, nemohl bys mi je namasírovat?”

Chvíli jsem přemýšlel, že jí řeknu, ať se jde s masáží vycpat, ale nakonec jsem jí masáž udělal. Chci, aby byla v pořádku, ale přijde mi, že to někdy přehání. Mohla by dělat aspoň něco, ne se jen válet a čekat, že tady pro ni pořád budu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články