5 tajemství muzikálu Pomáda: Tragické těhotenství i závislost na lécích

Film se nelíbil přísné katolické společnosti, která se jmenovala Legie slušnosti. Ta se snažila ve filmech prosadit přísnou cenzuru.
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Pomáda: Sandy prožije s budoucím maturantem Dannym letní románek. On se se svým zážitkem samozřejmě nezapomene pochlubit kamarádům. To ještě netuší, že na jeho školu přestoupí právě Sandy, která ale zároveň neví, že ji navštěvuje i její prázdninová láska.Natáčení tanečních scén v tělocvičně se neobešlo bez lékařské pomoci. Bylo tam takové vedro, že někteří herci zkolabovali.Pomáda měla původně vzniknout jako animovaný film. O roli Dannyho měl zájem i Richard Gere a Patrick Swayze.+ 2 fotky+ 3 fotky

Odvážného Dannyho Zuka v podání Johna Travolty a nevinnou Olivii Newton-John alias Sandy Olssen z megahitu Pomáda zná asi každý. A totéž platí pro děj filmu, který jsme viděli již bezpočtukrát. Co se ale dělo, když se zastavily kamery a zaznělo stop?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 06. 2021 11:00

Děj filmu Pomáda: Slušná středoškolačka Sandy se o letních prázdninách seznámí s budoucím maturantem Dannym. Na pláži u moře pak oba prožijí románek. Když nastane čas loučení, je to pro oba těžké. Po návratu do školy se ale z Dannyho stane znovu namyšlený frajírek, který se se svým dobrodružstvím chlubí kamarádům. Sandy shodou okolností přestoupí na střední školu, kde studuje i Danny. Jen o tom zatím neví... Na kultovní muzikál Pomáda 1978 z roku se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Olivia Newton-John trpěla pro krásu

Herečka Olivia Newton-John na natáčení nevzpomíná zrovna v dobrém. Mimo jiné nosila velmi těsné černé kožené kalhoty, které jí musely kostymérky na konci každého dne doslova roztrhnout, aby se z nich mohla vysoukat. Další den se kalhoty zašily, takže mohla nerušeně pokračovat dál.

Tragické těhotenství a závislost

I herečka Annette Charles (hrála postavu Cha Cha) zažila během natáčení středoškolské romance perné chvilky. Po natočení scény s automobilovým závodem musela ihned podstoupit operaci. Vyskytlo se u ní totiž mimoděložní těhotenství, které může ohrozit život matky.

Ani Jeffu Conawawayovi (Kenickie) se nedařilo. Během natáčení upadl tak nešťastně, že mu museli lékaři předepsat léky na utlumení bolesti. Jenomže se na nich stal závislý. To se s ním táhlo až do jeho smrti v roce 2011. Osudným se mu sice nestalo předávkování, nýbrž zápal plic a sepse. Kvůli užívání návykových látek totiž nedokázal poznat, že se nachází ve vážném stavu. Nakonec upadl do bezvědomí. Jelikož lékaři nebyli schopni jej probudit, rozhodla se jeho rodina, že jej nechá odpojit od přístrojů. Zemřel den poté, 27. května 2011.

Dvě perličky z Pomády

Všimli jste si, že herečka Dinah Manoff (Marty) v Pomádě vůbec netančí? Pohybové kreace totiž nebyly její silnou stránkou. A tak ji k tomu ani filmaři nenutili. Zřejmě ji to zachránilo před pořádnou ostudou.

Jamie Donnelly (Jan) si zase musela pravidelně barvit vlasy. V době natáčení jí bylo třicet a už měla poměrně výrazné šediny. Jen barva z ní mohla udělat zase teenagerku.

Zdroje informací:

Prima Max: Pomáda

Womansworld.com: 12 crazy, creepy things you never knew about the movie Grease

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články