Můj brácha má prima bráchu: Co dnes dělá Prcek? A co jej při natáčení opravdu štvalo?

Můj brácha má prima bráchu
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Když máte šikovného bratra, nemusíte se bát rozvodu.Přestože k filmu blízko, šel Roman raději studovat elektrofakultu.Dnes je z něj úspěšný podnikatel v oblasti informatiky.Film vznikl dle románu Hra na muže.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jistě si všichni pamatujeme herce Romana Čadu, jenž si zahrál v nezapomenutelné komedii Můj brácha má prima bráchu Martina Pavelku, který byl přezdíván “Prcek”. Proč nevzpomíná na natáčení filmu zrovna v dobrém? A kam ho zavál osud? Daří se mu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 06. 2020 16:00

Martin Pavelka je prima brácha každým coulem. Když se rozhodne usmířit svého staršího bratra Honzu s jeho přítelkyní Zuzanou, je již dopředu jasné, že ne nebere jako odpověď. A aby na to nebyl sám, požádá o pomoc spolužačku Pavlínku. Jakmile se mu podaří dát ty dva dohromady, musí Honza na vojnu. Na tom by nebylo nic tragického, jenomže opětovné shledání obou partnerů nezůstalo jaksi bez následků. A tak se musí Martin vydat za bratrem do kasáren a domluvit se s rodiči Zuzany. Půjde alespoň následná svatba podle plánu, nebo se do toho bude muset zase vložit Prcek?

Na film Můj brácha má prima bráchu se můžete podívat dnes ve 20:00 na Seznam TV

Nebrali na něj žádné ohledy

Roman Čada nevzpomíná na natáčení filmu zrovna v dobrém. Na plac se vždy jezdilo taxíky a Roman měl tu smůlu, že vždy vyfasoval ten, ve kterém se čadilo jako z továrního komínu. Všichni se k němu sice chovali velmi hezky, ale když přišlo na cigarety, nikoho nezajímalo, že vedle nich sedí malé dítě.  Čada tak získal absolutní odpor ke kouření, který mu vydržel dodnes.

Krásné vzpomínky na Menšíka

Čada se zařadil mezi další herce, kteří potvrdili, že s Menšíkem se opravdu nikdo nenudil. “Nejlepší chvilky jsme zažili v maskérně. Menšík dával jeden vtip za druhým. Všichni jsme se tomu smáli tak nahlas, až se třásla celá místnost. Nebavil ale jenom nás herce, ale i členy štábu, kteří si vždy našli chvilku a přišli posedět,” uvedl Prcek pro Blesk.

Svou úplně poslední roli si střihl ve filmu Králíci s moudrýma očima. “Všichni chtěli, abych šel po gymnáziu na FAMU studovat režii. Mne to ale táhlo na elektrofakultu. Zpětně si myslím, že v režii bych moc velkou díru do světa neudělal,” dodal Roman.

Úspěšný podnikatel

V roce 1995 otevřel jednu z úplně prvních internetových kaváren. V informatice ostatně podniká dodnes. O tři roky později se oženil. S manželkou si pořídil energeticky úsporný dům, v němž žijí spolu se svými dětmi.

Když se jeho nejstarší dceři Tereze narodila holčička, stal se rázem z Prcka dědeček. “Jsem za to moc rád,” okomentoval to. “Ale mám jeden problém. Pořád se ve mně ukrývá duše puberťáka, takže jako děda stojím za houby. Navíc mám opravdu málo času.” Na co by si ale našel čas, tak to je cesta kolem světa na lodi a klidně i na několik let.

Zdroj textu: Nova, Blesk

Zdroj fotek: Seznam TV

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články