Zemřel miliardář a dědeček kontroverzní divy Paris Hilton: Jak jeho odchod zhýčkaná vnučka prožívá?

Druhý syn a nástupce hoteliérského Conrada Hilton byl předsedou, prezidentem a generálním ředitelem společnosti Hilton Hotels Corporation a emeritním předsedou Nadace Conrad N. Hilton .
Zdroj: Profimedia
William Barron Hilton (23. října 1927 - 19. září 2019) byl americký obchodní magnát , filantrop a sportovec.Druhý syn a nástupce hoteliérského magnáta Conrada Hiltona byl předsedou, prezidentem a generálním ředitelem společnosti Hilton Hotels Corporation a emeritním předsedou Nadace Conrada N. Hiltona.  Stejně jako jeho otec před ním přislíbil 97 procent svého bohatství Nadaci Conrada N. Hiltona.Hilton se narodil v Dallasu v Texasu Mary Adelaide (rozené Barronové) a Conradu Nicholsonu Hiltonovi, zakladateli Hilton Hotels. Hilton vyrostl se třemi sourozenci: Conrad Nicholson Hilton jr., Eric Michael Hilton a Constance Francesca Hiltonová. Jeho otec byl norského a německého původu a jeho matka pocházela z Kentucky.+ 5 fotek+ 6 fotek

Svět a sociální sítě obletěla smutná zpráva o smrti hotelového magnáta Williama Barrona Hiltona. Odešel ve věku 91 let a podle informací agentury AP zemřel přirozenou cestou v poklidu svého domova už ve čtvrtek.

Petra Járková
Petra Járková 23. 09. 2019 08:00

Zakladatel světové hotelové sítě

William Barron Hilton se narodil v roce 1927 Conradu Hiltonovi, zakladateli řetězce Hilton Hotels, a Mary Adelaide Barronové. V mládí sloužil u námořnictva, poté se pustil do vlastního podnikání. V rodinné firmě začal působit v 50. letech minulého století a dokázal ji dostat až na špičku hotelového průmyslu. V čele společnosti, která v současné době provozuje tisíce hotelů po celém světě včetně České republiky, stál 30 let.

Dědeček Paris Hilton

William Barron Hilton tady po sobě zanechal 8 dětí a 15 vnoučat. Jeho vnučkami jsou například i slavné celebrity Paris a Nicky Hilton. Paris se ke smrti dědečka vyjádřila i na Instagramu a sdílela tam srdceryvné loučení.

 „Odchod dědečka mě hluboce zarmoutil. Byl legenda, vizionář, byl skvělý, krásný, milý a prožil život plný naplnění a dobrodružství. Už od útlého dětství jsem ho vnímala jako byznysmena. Jsem poctěna, že jsem měla takového úžasného mentora. Vždycky jsem chtěla, aby na mě byl pyšný. Naposledy jsem s ním mluvila jen před pár dny a řekla jsem mu, jak moc mě v životě ovlivnil. Jeho duch, jeho láska a jeho odkaz budou ve mně žít dál.“ 

Majetek pro charitu

Dědeček Paris odkázat téměř celé své jmění charitě, kterou kdysi založil jeho otec. Konkrétně dal charitě Conrada N. Hiltona 97 procent svého jmění. Nadace, která pomáhá lidem v nouzi, uvedla, že se její majetek mohl po daru rozrůst z 2,9 miliardy dolarů na 6,3 miliardy.

NA SNÍMKY BARRONA HILTONA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články