Dietní králík: Dopřejte si lahodné maso čtyřikrát jinak

Vyzkoušejte králíka na čtyři způsoby.
Zdroj: La Veranda
Králík má velmi dietní maso.Z králičích stehen se dají udělat i chutné řízky.Vyzkoušejte králíka na čtyři způsoby.Lahůdkou je i domácí králičí paštika.+ 6 fotek+ 7 fotek

Králík čtyřikrát jinak aneb Výjimečná přehlídka gurmánských lahůdek vykouzlených z jemného králičího masa - tak by se daly nazvat recepty šéfkuchaře Tomáše Humla, které si nyní budete moct dopřát i vy.

Petra Járková
Petra Járková 09. 04. 2019 10:00

Je to zvláštní paradox. Králičí maso je chutné a zdravé, ale v Česku nemá tolik příznivců, kolik by si zasloužilo. A to je velká škoda, protože domácí králík je skutečný skvost. A třeba Francouzi či Španělé králičí maso milují. Proto si ho budete moci vychutnat hned ve čtyřech národních podobách.

Do pomyslného souboje se tak postaví speciality ze Španělska, Itálie, Česka a Francie. A na jaké pokrmy se hosté mohou těšit? Španělskou gastronomii bude reprezentovat křehký králičí hřbet plněný slavnou sušenou šunkou, krémem z ovčího sýru manchego a omáčkou ze španělského vína rioja.

Italskou gastronomii zastoupí chuťově podmanivé ravioli plněné uzeným králičím masem a zeleninou a dochucené hnědým máslem se šalvějí.

Ukázkou francouzského přístupu bude Pot au feu z králíka, králičích jater a ledvinek, servírované v marockém tajinu.

A nesmíme zapomenout ani na domácí kuchyni: vykostěné králičí stehno doplní bylinková nádivka, pyré  z červeného zelí a cibulová oplatka s kmínem, které nechá hosty rozpomenout na krásné chvíle dětství strávené u babiččina stolu.

Králičí speciality v chuťově bohatém aranžmá šéfkuchaře Tomáše Humla vás překvapí i okouzlí. Těšit se na ně můžete o víkendu od 19. do 21. dubna v restauraci La Veranda.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články