43 let od premiéry Horečky sobotní noci: Jak se změnili Travolta a další hrdinové a čím vším si prošli

43 let od premiéry Horečky sobotní noci: Jak se změnili Travolta a další hrdinové a čím vším si prošli
Zdroj: Prima Max
John Travolta si nemůže stěžovat na nedostatek rolí.
V soukromí však přišel o syna i ženu.
Donna Pescow si v Horečce sobotní noci zahrála Annette.
V současnosti se kromě herectví věnuje také režii.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Horečka sobotní noci patří mezi klasické filmové hity sedmdesátých let. Po práci je nejlepší jít si zatrsat. Tak zněla životní filozofie mladého Travolty. Jak se představitelé hlavních rolí změnili za těch dlouhých 43 let, které uběhly od premiéry filmu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 12. 2020 08:00

Kolínská, košile s květinovým vzorem, široké nohavice a disko Bee Gees. Film Horečka sobotní noci měl slavnostní premiéru 27. prosince 1977 a znamenal mnohé - mimo jiné to, že díky němu odstartovala vlna diskotékové éry. Děj snímku je notoricky známý: Tony po dlouhých pracovních dnech netouží po ničem jiném, než se jít dobře pobavit. Jenže život není pouze samá zábava… Platí to koneckonců i pro hlavní představitele snímku, které po premiéře čekaly i těžké rány osudu...

John Travolta

Z Johna Travolty se postupně stal vyhledávaný hollywoodský herec. Po Horečce sobotní noci přišel další filmový hit s názvem Pomáda, kde si s ním zahrála Olivia Newton-John. Přestože mu všichni předpovídali krátkou kariéru, točí filmy dodnes. Na svém kontě má více než sedm desítek filmů.

V soukromém životě ho ale stíhá jedna rána za druhou. Nejprve se musel vyrovnat se smrtí syna Jetta. Zemřel v pouhých šestnácti letech. Trpěl vážným zánětem cév a těžkým astmatem. Osudným se mu stal úder do hlavy. Letos přišel herec o svou manželku Kelly. Prohrála boj s rakovinou prsu.

Donna Pescow

Kvůli roli ve filmu Horečka sobotní noci se musela Donna znovu naučit hovořit brooklynským akcentem, kterého se předtím, z profesních důvodů, pracně zbavovala. Přestože měl snímek velký úspěch, neotevřelo jí to dveře do Hollywoodu. Zůstala u televizní tvorby.

Nejvíce je obsazována do takzvaných mýdlových oper. Objevila se však také v seriálu Rodina Sopránů, v sitcomu Nová holka o nekonvenční dívce, která po rozchodu hledá nové bydlení, a v dobrodružné podívané The Flash o nejrychlejším muži světa.

Fran Drescher

Herečka Fran Drescher zůstane již navždy v srdcích televizních diváků jako hvězda seriálu Chůva k pohledání. Populární sitcom z devadesátých let viděl snad každý, hlavně díky častým reprízám v televizi. Zatímco zde vše skončilo happyendem, v soukromí herečky se udála nejedna tragédie.

V roce 1985 se do jejího domu vloupali dva lupiči. Jeden kradl, druhý fyzicky napadl jejího manžela. Ten se pak musel dívat na to, jak je jeho žena spolu se svou kamarádkou znásilňována. Chůva k pohledání se tak stala útěkem před hrůznou minulostí. V roce 1999 přišla rakovina a rozvod. Manžel Fran se přiznal k tomu, že je gay. Boj se zákeřnou nemocí sice herečka vyhrála, ale ztráta dělohy znamenala jediné – už nikdy nebude mít děti. Své zážitky pak sepsala v knize. Založila také organizaci šířící osvětu o rakovině prsu.

Tip Lifee.cz: Snímek Horečka sobotní noci si můžete připomenout i v televizi. V úterý 29. prosince 2020 ve 22.35 ho vysílá Prima MAX.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: John Travolta, Donna Pescow, Fran Drescher

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články