Vánoční dekorace na stůl i okno: Levně a na poslední chvíli

Vánoční dekorace na stůl i okno: Levně a na poslední chvíli
Zdroj: Freepik.com

Na vánoční dekorace na stůl nebo okno není nikdy pozdě. Vlastnoruční výroba vánoční dekorace vás navíc pohladí po duši. Vytvoříte je i z toho, co máte běžně v dosahu. Nemusíte se honit za dalšími nákupy, stačí najít skleničku, vázu a svíčku a podívat se po větvičce jehličnanu a šiškách. Uvidíte, že vánoční dekorace pořídíte levně a vůbec to nemusí působit lacině.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 20. 12. 2020 08:30

Jak je vidět na fotografii, i s málem se toho dá hodně vytvořit. Nádherná vánoční atmosféra ze snímku přímo sálá. Většinu předmětů nejspíš najdete doma a zbytek se dá pořídit levně. Pojďme si takovou vánoční dekoraci vytvořit, třeba i na poslední chvíli.

Dekorace z lesa

Možná máte na zahradě jehličnan, který může postrádat pár menších větviček. Třeba pod ním i najdete několik šišek. I ty se budou hodit. Pokud doma nic takového nemáte, nabízí se báječná příležitost jít se projít do lesa a nějaké popadané větvičky a šišky nasbírat. Spojíte příjemné s užitečným, a navíc procházka venku je vždy skvělý nápad.

Svíčka a sklenice udělá velkou parádu

Doma se podívejte po průhledné váze nebo sklenici. V jednoduchosti je krása. Pokud vám ale bude připadat příliš obyčejná, můžete ji doplnit o zelenou, bílou nebo červenou mašli. Do sklenice přijdou poklady z lesa – větvičky, na které posadíte šišky. Do menších skleniček (případně průhledných mističek) se dá vložit malá svíčka, dobře poslouží i čajová. Když budou z části pozlacené, bude tento mini svícen vypadat slavnostněji.

Šála zahřeje i při pohledu

Hřejivý dojem dotvoří pletená šála, případně nákrčník. Šálu můžete proplést mezi dekoracemi, do nákrčníku se dá postavit váza. Přitom je ale třeba dbát na to, aby textil nezasahoval do plamenů svíček. Krásně vypadá ladění do světlých a pastelových barev. Ideální je bílá, béžová a šedivá. Stříbrná dodává luxusnější dojem. Nic nezkazíte ani vánočními barvami, jako je červená a zelená.

Pokud doma najdete ještě hvězdičku, můžete ji přidat. Hvězdičku můžete složit i z bílého papíru. Místo hvězdičky můžete použít další šišky. Vypadají skvěle ve své přirozené barvě, ale když si pořídíte stříbrný sprej a šišky nastříkáte, budete mít další variantu vzhledu.

Vánoční dekorace na stůl, komodu, okno i do stěny

Takováto dekorace se bude skvěle vyjímat na stolku v obývacím pokoji, ale i na komodě a podobných nízkých skříňkách. Pokud máte volný prostor v obývací stěně, ozvláštní tahle jednoduchá kreace obvyklý prostor.

Levné vánoční dekorace udělají také spoustu parády. Nechte vaši kreativitu plynout a nenechte se přesvědčit o tom, že s málem nic pořádného nevytvoříte.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články