Návod na domácí šumivé koule do koupele. Vše potřebné najdete ve spíži a v koupelně

Návod na domácí šumivé koule do koupele. Vše potřebné najdete ve spíži a v koupelně
Zdroj: Freepik.com

Dárky, které vytvoříte vlastníma rukama, jsou populární a obdarovanému určitě udělají radost. A také dárková kosmetika se tradičně těší velké oblibě. Spojte tedy oba trendy dohromady a vyrobte si voňavé šumivé koule do vany.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 10. 11. 2021 09:00

Hotové šumivé koule můžete samozřejmě pohodlně koupit například v obchodech s domácími mýdly, v drogerii nebo dárkových obchodech. Jenomže jejich výroba je tak snadná a výsledek natolik efektní, že se vyplatí strávit jeden večer v domácí manufaktuře.

Dárek ušitý na míru

Výhodou doma vyrobených koupelových koulí je také možnost zhotovit je každému obdarovanému doslova na míru. Někdo potřebuje relaxovat, toho potěšíte vůní meduňky, romantické duši uděláte radost esencí z růží a pánům třeba kávovým aroma. Do koule můžete také schovat překvapení. Kromě lístků a květů, které se rozvinou po hladině, můžete třeba přimíchat do směsi třpytky anebo vložit osobní vyznání napsané lihovým fixem na kousku folie.

Než začnete koule vyrábět

Připravte si formičky. Můžete si koupit tvary určené přímo pro výrobu šumivé bomby, vystačíte si ale také s tím, co máte doma. Dobře se například pracuje s plechem na muffiny nebo formičkami pro větší vánoční cukroví (třeba pracny). Můžete použít i silikonové formy, ty se hodí pro srdíčka, květy či zvířátka. V nouzi největší pomůže i malá kompotová miska. Fantazii se rozhodně meze nekladou.

Šumivé koule do vany

Potřebujete: 3 šálky sody, 1,5 šálku kyseliny citronové, 1,5 šálku jemné koupelové soli, 43 g konopného oleje (nebo kokosového), 12 ml dětského oleje, 3 kapky esenciálního oleje, potravinářské barvivo.

Postup: V misce smíchejte všechny suché suroviny a ve skleničce promíchejte oleje s potravinářským barvivem. Do sypké směsi pomalu a po malých částech zapracujte oleje a důkladně promněte. Kulaté formičky naplňte směsí, důkladně upěchujte (použijte opravdu velikou sílu) a obě polokoule spojte. Nechte ve formě alespoň 5 minut zaschnout. Poté kouli vyklopte a nechte zhruba dva dny proschnout.

Tipy: Podle zvolené vůně použijte odpovídající odstín potravinářského barviva. K citronové vůni patří žlutá a bílá, mátu doprovodí zelená a esenci z růží pochopitelně růžová. Do směsi můžete také přimíchat kousky sušených bylinek (například levanduli) nebo drobné květy – heřmánek či růžová poupata.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články