Veselé ponožky jako dárek: Nejvtipnější motivy pro zimu 2020

Veselé ponožky jako dárek: Nejvtipnější motivy pro zimu 2020
Zdroj: Freepik.com

Ponožky s obrázky Heřmánek, 189 Kč
Kotníkové ponožky Jednorožec, 89 Kč.
Ponožky Hot Dog Dog Sock, 279 Kč.
Ponožky pro mlsné Cake Sock, 279 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Měkké dárky nejsou vždy nejoblíbenější, ale troufáme si tvrdit, že veselými barevnými ponožkami chybu neuděláte. Zvlášť, když vyberete motiv, který jako by byl pro obdarovaného vymyšlený přímo na míru.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 02. 12. 2020 12:00

Buďte letos originální a darujte ponožky. Zní to divně, ale je to tak, nejnovějším módním hitem jsou veselé a barevné ponožky. nosí je děti, kadeřnice i byznysmeni.

Vtipné obrázky na ponožkách

Má rád váš drahý pivo? Tak mu věnujte ponožky s půllitrem, a jestli radši chodí na houby, jsou tu roztomilí lišáci. Zdravotní sestřičce do práce se možná budou hodit ponožky s medicínskou tématikou a studentovi s matematickými vzorci. Snad pro každé hobby a profesi najdete ten pravý motiv

Geometrické vzory a ornamenty

Naprostou klasikou jsou neutrální tvary jako proužky, puntíky, čtverce nebo abstraktní tvary. Vždy ale doprovázené pestrými a kontrastními barvami. Tyhle ponožky se dokonce dnes nosí i k obleku anebo pro dívky a odvážné ženy tu jsou podkolenky či nadkolenky, kterými oživí fádní kostýmek.

Pohádkové ponožky pro nejmenší

Nejsnadnější výběr motivu je pro malé děti. Těm se nejvíc zavděčíte pohádkovými nebo komiksovými hrdiny. Stačí jen vysledovat, který je jejich nejoblíbenější a máte vyhráno. Také sledujte trendy, co mezi dětmi frčí, jestli jsou to mimoňové, jednorožci nebo auta. Výrobci zpravidla potřeby dětí dobře znají, a tak mají nabídku opravdu hodně pestrou.

Ponožky s vlastním potiskem

Nemůžete se stále rozhodnout pro nejlepší motiv. Tak to vyřešte šalamounsky, nechte si vyrobit ponožku s vlastním motivem nebo dokonce fotografií. Můžete tak svému nejdražšímu věnovat sama sebe anebo třeba jeho milovaného mazlíčka. A když se vám nechce vystavovat vlastní tvář, tak přidejte jen krátké vyznání nebo třeba vlastnoruční kresbu.

Ponožky z bavlny nebo bambusu

Obrázky jsou sice hezká věc, ale noha by se v ponožce měla cítit komfortně. To znamená, že je potřeba vybrat správnou velikost i materiál. Nejpoužívanější jsou ponožky z bavlníkového vlákna. Bavlna má úžasnou nasákavost, pevnost v tahu a oděru a je příjemná na omak. Ale ponožky ze 100% bavlny se vyrábějí velice málo, převážně proto, že nemají tvarovou stálost a jejich životnost je velmi malá. Právě pro delší životnost směsovány s umělými vlákny. Kromě bavlny se také často používá celulózové vlákno z přírodního bambusu, jehož hlavní výhodou je pružnost a odolnost.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články