Čím ozdobit vánoční stromeček: Nejkrásnějšími barvami roku 2020 jsou červená a zlatá

Čím ozdobit vánoční stromeček: Nejkrásnějšími barvami roku 2020 jsou červená a zlatá
Zdroj: Pixabay.com

Tradiční kolekce Autentic v klasických barvách Vánoc.
Ručně malované skleněné ozdoby jsou symbolem českých Vánoc. 
Kolekce zázraky přírody, která je inspirována zvířátky a rostlinnými motivy.
Na stromečku nesmí chybět ani zvonečky, opět v kombinaci červené a zlaté. + 4 fotky+ 5 fotek

I když máme svoje rodinné tradice a rádi si zdobíme stromky podle svých představ a zvyků, před trendy se neschováme. A vlastně by to byla i škoda, protože letošní styl, který preferuje červenou a zlatou, je opravdu vydařený.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 12. 12. 2020 12:00

Znáte krásnější barvy pro Vánoce, než je zářivá červená podpořená odlesky zlaté? Tato barevná nadčasová klasika z módy beztak nevyjde, proto nás zájem designérů tolik těší.

Třpytivý stromeček

V těchto nádherných vánočních barvách najdete klasické koule, zvonky, kapky či rampouchy. Jestli ale chcete mít letos stromek stylový, buďte umírnění. Kromě pověšených ozdob a LED světélek se totiž už dávno nenosí střapaté řetězy, nebo dokonce blýskavé lamely.

Staročeské ozdoby

Milovníci jednoduchého až rustikálního stylu se letos opravdu dočkají. Na stromečky se kromě dřevěných a slaměných ozdob věší i modernější dekorace z filcu nebo papíru. Představují samozřejmě zvonky, andílky, lucerny, jablíčka, vločky… Zkrátka vše, co byste na pravém staročeském stromečku chtěli mít.

Stromeček s nádechem glamour

Naprosto dokonalé a luxusní jsou perfektně vyladěné módní stromky. Při jejich ověšení se postupuje opravdu promyšleně, protože každá ozdoba zde má své přesné místo. Zdobí se mašlemi, velkými šifonovými květy i ozdobami s peřím a průhlednými skleněnými baňkami plnými blýskavých korálků. Nechybí typicky ženské ozdoby představující baletní střevíčky či malá půvabná zrcátka.

Originální ozdoby

I když retro styl je o Vánocích stále velmi oblíbený, mladší generace preferuje spíš modernost a originalitu. Vzorem pro takové ozdobičky jsou předměty denní potřeby, pohádkové bytosti i filmové hvězdy. A tak na větvičce vedle sebe visí kelímek s hranolky, Darth Vader a třeba i jezevčík. Když jsou ozdoby kvalitní a mají styl, tak to přece nikomu nemůže vadit.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články